Atac cibernetic fără precedent, în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Atac cibernetic fără precedent, în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”
Foto: pixabay.com

Filmele sunt una dintre principalele forme de divertisment pe care utilizatorii încearcă să le acceseze gratuit, ceea ce creează un sol fertil pentru atacurile cibernetice.

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a fost folosit intens în lansarea de atacuri cibernetice, metoda folosită de atacatori fiind crearea de site-uri frauduloase şi fişiere malware, a anunţat producătorul rus de soluţii de securitate cibernetică Kaspersky Lab.

”Streaming-ul online, site-urile de tip torente şi alte metode de distribuţie digitală încalcă adesea drepturile de autor şi totuşi rămân populare ca sursă de conţinut gratuit. Site-urile de torente şi platformele de streaming ilegal reprezintă adesea o ameninţare pentru securitatea cibernetică a utilizatorilor, deoarece pot găzdui fişiere dăunătoare, mascate în spatele numelui filmelor. Având în vedere această tendinţă, Kaspersky a studiat modul în care numele faimoasei francize SF este folosit de infractorii cibernetici pentru a păcăli fanii Rebel Alliance”, se arată în comunicat, potrivit news.ro .

Atenţia publică asupra ”Star Wars: The rise of Skywalker”, lansat pe 19 decembrie, a atras deja infractorii cibernetici.

Cercetătorii Kaspersky au găsit peste 30 de site-uri frauduloase şi profiluri de social media deghizate în conturi oficiale ale filmului (numărul real al acestor site-uri poate fi mult mai mare) care, aparent, distribuie copii gratuite ale ultimului film din franciză. Aceste site-uri colectează datele cardurilor utilizatorilor neatenţi, sub pretextul înregistrării necesare pe portal.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`