Proiecte pentru siguranța elevilor din Sectorul 5. Autoritățile locale merg zilnic în școli și discută cu copiii despre tipurile de violență și capacitatea de a găsi soluții (VIDEO)

Proiecte pentru siguranța elevilor din Sectorul 5. Autoritățile locale merg zilnic în școli și discută cu copiii despre tipurile de violență și capacitatea de a găsi soluții (VIDEO)

Şcoala 143 din Capitală a fost gazda unei întâlniri educativ-informative între elevii ciclului gimnazial şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Evenimentul, organizat de Primăria sectorului 5, are ca scop siguranţa şi promovarea non-violenței în rândul elevilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cu o pregătire de specialitate în psihologie și psihopedagogie, reprezentanții autorității locale Sector 5 merg zilnic la întâlniri cu elevii, vorbindu-le despre tipurile de violență, despre bullying, cât și despre capacitatea elevilor de a găsi soluții la problemele cu care ei se confruntă.

“Vreau să mulțumesc echipei de conducere a școlii nr 143, doamnei inspector șacolar Stroescu și întregii echipe de cadre didactice din Sectorul 5 pentru că au acceptat activitatea Poliției Locale, și anume aceea de a combate fenomenul violenței în mediul școlar.

Această activitate se desfășoară zilnic în unitățile de învățământ din Sectorul 5.

Avem un departament specializat al Poliției Locale care face acest lucru. Până acum, participarea este îmbucurătoare, iar copiii minunați.

Au fost și astăzi niște copii care au dat niște răspunsuri extrem de frumoase. Ne arată că vom putea să prevenim faptele violente în mediul școlar”, a spus primarul Daniel Florea.

Cele peste 1000 de ore de informare școlară pe tema prevenirii și combaterii violenței, acordarea unui sprijin moral tuturor elevilor care au fost implicați în acte de violență, dorința tinerilor de a participa în mod activ la aceste întâlniri, demonstrează succesul acestui proiect.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`