VÂRSTA DE PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL: DOCUMENTUL de care are nevoie toată lumea. Femeile sunt cele mai afectate

VÂRSTA DE PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL: DOCUMENTUL de care are nevoie toată lumea. Femeile sunt cele mai afectate
Foto: pixabay.com

Vârsta de pensionare scade pentru femeile care muncesc în Italia. Modificările vor fi introduse începând din 1 septembrie 2021.

S-A AFLAT ABIA ACUM! CORNEL GALEȘ O UMILEA ÎN ULTIMUL HAL PE ILEANA CIUCULETE! ARTISTA A TRĂIT SUB TEROARE ÎN TIMPUL CĂSNICIEI! IMAGINI DE COȘMAR

Astfel, condițiile de pensionare pentru femei sunt următoarele:

1. Stagiul minim de cotizare va fi de 15 ani însă acesta nu conține stagiile asimilate (Ex: perioada studiilor superioare), urmare stagiul minim și obligatoriu pentru a accesa o formă de pensionare va trebui să fie realizat prin contribuție efectivă.

2. Femeile care au născut și crescut 3 sau mai mulți copii, până cel puțin la vârsta de 16 ani, vor avea o reducere a vârstei standard de pensionare cu doi ani pentru primii trei copii ( 6ani) la care se adaugă câte 1 an pentru ceilalți copii, desigur condiția de vârstă (16 ani) trebuie îndeplinită și ca mama să aibă realizat minim 15 ani de stagiu contributiv la data solicitării pensiei. Această reducere de vârstă nu se cumulează alte reduceri prevăzute în lege (grupe superioare sau pensionare anticipată), potrivit pensiata.ro.

ȘOCANT! DETALII DESPRE INCINERAREA MONICĂI TATOIU! DETALII ULUITOARE

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`