Încă un nume greu din PSD în dosarul șpăgilor de la Arad, după Dăncilă și Cuc: Mihai Fifor este menționat și el în stenogramele procurorilor DNA

Încă un nume greu din PSD în dosarul șpăgilor de la Arad, după Dăncilă și Cuc: Mihai Fifor este menționat și el în stenogramele procurorilor DNA
Foto: Inquam Photos

Numele fostului vicepremier Mihai Fifor apare și el în dosarul șpăgilor din Arad, după ce presa a relatat că Viorica Dăncilă și Răzvan Cuc sunt și ei prezenți în rechizitoriul procurorilor DNA. (Detalii AICI)

Din documentele obtinute de stiripesurse.ro, magistrații au ajuns la concluzia că organizațiile PSD din vestul României se luptau pentru „dreptul” de a obține posturi de conducere la DRDP și în schemă ar fi jucat și liderul CJ Timiș, Cătălin Dobra.

„Din discuţiile telefonice şi cele înregistrate în mediu ambiental reiese că ocuparea posturilor în cadrul D.R.D.P. Timişoara în schimbul unor sume de bani reprezintă o preocupare constantă a tuturor organizaţiilor PSD din Regiunea Vest, existând tensiuni între organizaţiile judeţene ale P.S.D. Caraş Severin, Timiş şi Arad cu privire la „dreptul” de a obţine atât posturi de conducere, cât şi de execuţie care urmau a fi alocate unor membri de partid sau altor persoane în schimbul unor sume de bani.

În acest sens, Căprar Dorel s-a manifestat ca un adevărat proprietar asupra acelor posturi vacante, intenţionând să nu le cedeze altor Organizaţiei P.S.D. Timiş, la solicitarea primarului localităţii Moraviţa: ‘Nu, nu, nu … Dă-l mă în p… (trivial n.ns.) mea! … De ce să le dăm noi la alţii?’”, arată câteva dintre stenogramele prezente în rechizitoriu, potrivit stiripesurse.ro.

Numele lui Mihai Fifor este pomenit de cei care discută atunci când vine vorba de schimbări de funcții.

„Căprar Dorel a fost de părere că decizia de schimbare din funcţie provine de la senatorul Fifor Mihai, care la vremea respectivă îndeplinea funcţiile de Vicepremier şi Ministru de Interne: ,^Asta voi trebuie să gândiţi mă cum facem, că nu-mi place cum se mişcă lucrurile, în sensul că atacul nu e neapărat de la el, e susţinut de Mişu, şi atacul nu ştiu dacă e neapărat la tine, atacul e la Mişu, şi noi tot am insistat, bă bă, bă las-o!”, arătând că nu este de acord cum procedează acesta: „Ce mizerie, ce ură!” Horgea Cristian a completat în acel moment, arătând că vor urma şi alte schimbări din funcţii generate de influenţa politică a lui Fifor Mihai: ,^4cum e clar că ne va lua pe rând, ce am discutat noi ieri”, discutau colaboratorul DNA Bogdan Muntean şi deputatul Căprar, potrivit aceleiași surse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`