Ludovic Orban, anunț important despre Raed Arafat. Ce se întâmplă cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Ludovic Orban, anunț important despre Raed Arafat. Ce se întâmplă cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că nu a luat, încă,o decizieîn privinţa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Aşa cum am anunţat, evaluăm activitatea DSU şi când vom avea o evaluare profundă vom lua o decizie”, a afirmat Orban, întrebat dacă Arafat va fi menţinut în funcţie sau urmează să fie demis, conformagerpres.ro.

Amintim căRaed Arafata afirmat, duminică seară, că nu va demisiona din funcţie, însă nu este ”lipit de scaun” şi dacă vrea cineva să îl demită, o poate face. Acesta a mai precizat că ar putea părăsi Români, dacă nu va mai coordona SMURD-ul, proiectul cu care a pornit la Târgu Mureș.

”În final este una din două soluţii: ori ni-l asumăm pe doctorul Arafat şi atunci lucrăm cu el şi-l sprijinim, pentru că e nevoie de sprijin fără discuţii, nu ni-l asumăm pe doctorul Arafat, îl dăm afară, venim cu cineva şi mergem mai departe sau nu ni-l asumăm pe doctorul Arafat şi vrem să schimbăm sistemul şi atunci trebuie explicat populaţiei în ce sens se va schimba sistemul: intră privatul şi începe să ia din banii publici în locul sistemului public şi să facă el, în locul Ambulanţei, în locul SMURD-ului, anumite activităţi. Asta înseamnă că, în câţiva ani, va dispărea sectorul public”, a menționatRaed Arafat.

De asemenea, preşedinteleKlaus Iohannis a afirmat pe 21 noiembrie că Guvernul face o evaluare în cazul secretarului de statRaed Arafat şi că aşteaptă să primească un răspuns.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`