Guvernul se reuneşte în şedinţă, pe ordinea de zi fiind incluse mai multe proiecte menite sa întoarcă măsuri aplicate de PSD. Despre ce este vorba

Guvernul se reuneşte în şedinţă, pe ordinea de zi fiind incluse mai multe proiecte menite sa întoarcă măsuri aplicate de PSD. Despre ce este vorba
Sursă foto: Facebook / Guvernul României

Guvernul se reuneşte în şedinţă, pe ordinea de zi fiindincluse mai multe proiecte pentru care urmează să îşi asume răspunderea și care sunt menite să întoarcă o parte a „reformelor” introduse de guvernările succcesive ale PSD.

Mai exactproiectele sunt:

  • modificările la legile justiţiei;
  • abrogarea OUG 51/2019;
  • legea plafoanelor bugetare;
  • prezentarea proiectului privind OUG 114 – pentru acesta din urmă, Guvernul îşi va asuma răspunderea cu altă ocazie.

Potrivit declaraţiilorvicepremierului Raluca Turcan, de marţi, în şedinţa de marţi se va discuta şi elaborarea unei ordonanţe de urgenţă prin care să se permită tuturor spiţatelor din România să desfăşoare programe de rezidenţiat.

Cum funcţionează procedura asumării răspunderii unei legi de către Guvern

În situaţia în care Guvernul României îşi asumă răspunderea pe o lege şi nu este depusă nicio moţiune de cenzură, atunci legea respectivă trece de parlament fără să mai fie votată de plen.

În situaţia în care Guvernul României îşi asumă răspunderea pe o lege, dar este depusă o moţiune de cenzură, atunci există două posibilităţi. Dacămoţiunea trece, atunci legea este respinsă, iar Guvernul este demis automat. În situaţia în care moţiunea nu trece, atunci legea trece de parlamentfără să mai fie supusă votului plenului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`