Întâlnire crucială între Donald Trump și Erdogan în marja summitului NATO de la Watford

Întâlnire crucială între Donald Trump și Erdogan în marja summitului NATO de la Watford
Sursă foto: Facebook & Hepta.ro

Președintele SUA, Donald Trump, a avut o întrevedere cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, miercuri, în contextul summitului celei de-a 70-a aniversări a NATO și al unor tensiuni puternice apărute în Alianţă după intervenția turcă în nordul Siriei.

Întâlnirea a fost ”foarte productivă”, a anunţat pe Twitter un purtătorde cuvânt al preşedinţei turce, scrie afp.

Casa Albă a confirmat întâlnirea, în care s-a evocat ”importanţa ca Turcia să-şi respecte angajamentele faţă de alianţă”.

Guvernul turc a fost puternic criticat de statele NATO din cauză că a lansat fără consultări cu aliaţii o intervenţie împotriva forţelor kurde în nordul Siriei. De asemenea, achiziționarea sistemului rus de apărare antiaeriană şi antirachetă de tip S-400, a provocat furia Washingtonului.

Înainte de summitul NATO, preşedintele francez şi-a reluat atacul şi a acuzat Ankara de faptul că ”uneori lucrează cu intermediari” ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) şi a apreciat că cele două ţări nu au ”aceeaşi definţie” a terorismului.

O întâlnire marţi, între preşedintele francez şi turc, împreună cu Angela Merkel şi Boris Johnson, nu a permis ridicarea ”tuturor ambiguităţilor” şi nici ”clarificărilor dorite” a apreciat Macron.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`