Maria Grapini și Cristian Terheș, ambii din PSD, sunt singurii eurodeputați români care NU au votat pentru validarea Comisiei von der Leyen

Maria Grapini și Cristian Terheș, ambii din PSD, sunt singurii eurodeputați români care NU au votat pentru validarea Comisiei von der Leyen
Foto: facebook.com/MariaGrapini

Social-democrații Maria Grapini și Cristian Terheș sunt singurii eurodeputați români din totalul de 32 care nu au votat pentru validarea Comisiei von der Leyen, ci s-au abținut, potrivit Calea Europeană.

Chiar și așa, echipa condusă de fostul ministru german al Apărării a fost aprobată cu 461 de voturi pentru, 157 împotrivă și 89 de abțineri și își va prelua mandatul la 1 decembrie.

Dintre cei 32 de eurodeputați români, inclusiv Adina Vălean, care va deveni oficial comisarul european pentru Transporturi de la 1 decembrie, 30 au votat pentru și doi s-au abținut. Este vorba, așadar, despre europarlamentarii PSD Maria Grapini și Cristian Terheș.

Ceilalți șase eurodeputați PSD, printre care Rovana Plumb și Dan Nica, care fuseseră nominalizați de Viorica Dăncilă pentru a prelua portofoliul obținut de Adina Vălean, dar au fost respinși de Bruxelles, au votat pentru învestirea viitoarei Comisiei Europene. Tot pentru au votat și Corina Crețu, și Mihai Tudose.

Toți cei 14 eurodeputați români din grupul PPE – zece de la PNL, doi de la PMP și doi de la UDMR – au votat pentru validarea Comisiei von der Leyen. De altfel, grupul PPE este singurul care a votat în integralitatea sa în favoarea comisarilor propuși.

Cei 32 de eurodeputați români sunt:

Grupul PPE – PNL: Rareș Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Dan Motreanu, Vasile Blaga, Cristian Bușoi și Marian-Jean Marinescu; PMP: Traian Băsescu și Eugen Tomac; UMDR: Iuliu Winkler și Vincze Lorant.

Grupul S&D – PSD: Carmen Avram, Christian Terheș, Claudia Manda, Dan Nica, Dragoș Benea, Maria Grapini, Rovana Plumb și Tudor Ciuhodaru; Pro România: Corina Crețu și Mihai Tudose.

Grupul Renew Europen – Alianța USR PLUS: Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Dragoș Tudorache, Nicu Ștefănuță, Ramona Strugariu și Vlad Botoș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:03 - Elena Lasconi: „Am votat cu încrederea că, astăzi, nimeni nu o să-și facă bagajul să plece în altă țară. Iubesc țara asta și continui să lupt pentru ea” (VIDEO)
10:52 - Un tânăr din Vâlcea a fost amendat și a rămas fără certificatul de înmatriculare al mașinii după ce și-a decorat autoturismul cu luminițe LED
10:45 - Un polițist de frontieră s-a împușcat în cap. Urma să efectueze paza la o secție de votare din Giurgiu
10:28 - Alegeri prezidențiale. Județele cu prezența cea mai mare la vot. Cine se află pe ultimele locuri
10:15 - Atac armat lângă ambasada Israelului din Amman: Trei polițiști răniți și atacator împușcat mortal
10:02 - Nicușor Dan: Pentru prezidențiale, am votat pentru democrație și pentru o direcție occidentală a României, iar la referendumul local, pentru ca Bucureștiul să devină un oraș ordonat, guvernabil, administrabil (VIDEO)
09:44 - Drone neidentificate observate deasupra a trei baze aeriene din Marea Britanie: „Continuăm să ne monitorizăm spaţiul aerian”
09:36 - Reprezentanții MAI au transmis primele date din România, după deschiderea urnelor: „Efectivele MAI au întocmit 3 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni”. Principalele fapte interzise în ziua votului
09:21 - Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie în care românii să aibă un trai decent și pentru o Românie a cărui președinte să muncească pentru țară și pentru poporul său” (VIDEO)
09:04 - Salvamont România a primit 17 de apeluri în ultimele 24 de ore. Au fost salvate 25 de persoane