Marcel Ciolacu: „Această etapă a excluderilor din PSD a fost depășită, acum este momentul includerilor” / Ce spune președintele interimar despre eventuale reveniri în partid (VIDEO)

Marcel Ciolacu: „Această etapă a excluderilor din PSD a fost depășită, acum este momentul includerilor” / Ce spune președintele interimar despre eventuale reveniri în partid (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat că a început să creeze un calendar pentru alegerile din organizații.

„Cum era normal, azi de dimineață, au lipsit trei colegi eurodeputați, ce aveau avion azi dimineață la ora 6.00. În rest, ceilalți colegi din comitetul de organizare a alegerilor PSD am avut o primă întrunire și, în afară de deciziile administrative, am început să conturăm un calendar de alegeri în fiecare organizație și toți pașii care trebuiesc parcurși să ne încadrăm în termenul ridicat și invocat, și cerut de marea majoritate a colegilor noștri ca în februarie să aibă loc un Congres ordinar”, a declarat, la Palatul Parlamentului, Marcel Ciolacu, care a precizat că, în prezent, doar două organizații PSD din teritoriu au conducere interimară.

Întrebat ce măsuri se vor lua în cazul organizațiilor PSD care au înregistrat cele mai slabe scoruri la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu s-a vorbit absolut nimic în momentul acesta de luat măsuri. Noi avem un mandat foarte clar, de a face o analiză și de a organiza Congresul ordinar al partidului. Nu avem, cel puțin în Comitetul Executiv de ieri, nu s-a luat de la colegi alte atribuții de a primi pe cineva în partid, de a da pe cineva afară din partid. Cel puțin cât o să fiu eu, sper că această etapă a excluderilor a fost depășită. Eu o consider o etapă a includerilor”.

Referitor la posibilele reveniri în PSD în ceea ce-i privește pe Mihai Tudose, Sorin Grindeanu și Marian Neacșu, Marcel Ciolacu a declarat: „N-am vorbit în mod deosebit de oameni. Am vorbit de procedura prin care dânșii au părăsit PSD. Sunt foști colegi de ai mei care au fost excluși. Am zis că, totuși, acest atribut și a deciziei asupra celor care au fost excluși este o decizie a comitetului interimar cu înștiințarea președinților de organizații. Chiar ne-am gândit la un sistem mai rapid de comunicare, cu videocoferință doar cu președinții”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`