România a înregistrat al treilea ritm de creştere al înmatriculărilor auto din UE, în primele cinci luni

România a înregistrat al treilea ritm de creştere al înmatriculărilor auto din UE, în primele cinci luni
Foto: evz.ro

În primele cinci luni ale anului, înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 12,4%, respectiv 26.000 de unități, acesta fiind al treilea cel mai rapid ritm de creștere din UE, potrivit Mediafax.

Doar Ungaria și Estonia au avut un ritm de creștere mai accentuat decât România, pe o piață aflată în contracție, scrie sursa citată.

Ungaria a raportat în ianuarie-mai cea mai puternică creştere, de 20,4%, la aproape la aproape 23.000 de autoturisme, urmată de Estonia, cu un avans de 18%, la 7.300 de unităţi, şi de România, cu o creştere de 12,4%.

Pe poziţia a patra după avansul pieţei auto locale la cinci luni se situează Polonia, cu un plus de 10,4%, la aproape 126.000 de autoturisme.

Germania şi Marea Britanie, cee mai mari piețe autor din Europa, au înregistrat creşteri în intervalul analizat, de 0,3%, respectiv 2,6%.

Totuși, în luna mai România a înregistrat o scădere de 8,6% a înmatriculărilor, la 7.750 de unităţi, în timp ce piaţa UE a pierdut 8,7%, la 1,1 milioane.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:29 - O companie aeriană vinde mămăligă cu brânză la plic. Câți bani trebuie să plătești pentru a mânca preparatul, la înălțime
16:17 - Ce a pățit Anca Țurcașiu, la una dintre probele de la Asia Express. Vedetei nu i-a venit să creadă: „Eu chiar am o problemă”
16:17 - Un profesor de engleză din Bucureșt, cercetat. Ar fi violat, corupt și agresat sexual o minoră
16:17 - Gigi Becali, scandalizat după ce Luțu i-a arătat Instagramul: „Când am văzut femei, femei, femei, i-am zis ‘Du-te, bă, de aici!’ și i-am aruncat telefonul”
16:08 - Newsweek: Cine e vicecampionul olimpic la tir ce a devenit solist de operă? Depresia l-a făcut să piardă aurul
16:06 - Barbecue uriaș organizat în ultima zi a Regelui Charles și a Reginei Camilla în Australia. A fost prima călătorie în străinătate a monarhului britanic de lungă durată după diagnosticarea cu cancer
15:57 - SUA ar fi împiedicat un atac armat în Ungaria. Șase tineri reținuți în fața unui bar din Budapesta
15:44 - Marian Rasaliu: Exclus ca PSD să aibă o relație preelectorală cu AUR-ul lui George Simion. Am convingerea că, arătând așa sondajele, Marcel Ciolacu va câștiga inclusiv turul 2 (VIDEO)
15:39 - Zece tone de deșeuri urmau să fie arse ilegal într-o comună din Dâmbovița. Autoritățile au aplicat operațiunea Jupiter
15:39 - Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu a pierdut foarte multe procente. În contextul în care îi dă voturi lui Simion, e posibil să avem o finală Ciucă – Simion (VIDEO)