Liderul PMP, alături de Băsescu și Palelogu, la Congresul PPE de la Zagreb. Tomac: Rezoluția adoptată reiterează că ușile UE rămân deschise pentru Republica Moldova (FOTO)

Liderul PMP, alături de Băsescu și Palelogu, la Congresul PPE de la Zagreb. Tomac: Rezoluția adoptată reiterează că ușile UE rămân deschise pentru Republica Moldova (FOTO)

Rezoluția adoptată de PPE la Zagreb, în această săptămână, reiterează că ușile UE rămân deschise pentru Republica Moldova, atunci când criteriile relevante de aderare vor fi îndeplinite, a afirmat, vineri, Eugen Tomac, liderul PMP, care face parte din familia politică europeană de centru-dreapta.

„Rezoluția adoptată la Zagreb cu prilejul celei de-a 10-a aniversări a Parteneriatului Estic reiterează faptul că ușile Uniunii Europene rămân deschise inclusiv pentru Republica Moldova atunci când criteriile relevante de aderare vor fi îndeplinite”, a scris Eugen Tomac, pe pagina de Facebook.

Liderul PMP a fost, alături de fostul președinte Traian Băsescu, Theodor Paleologu și alți membri ai formațiunii, în capitala Croației, unde PPE și-a ales noul lider în persoana lui Donald Tusk. În „era Tusk”, familia politică europeană de centru-dreapta are și alte „direcții prioritare” pe lângă extinderea UE.

„Combaterea pierderilor de TVA (România înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri ale deficitului de TVA – 35,5%), creșterea ratei de vaccinare, precum și combaterea schimbărilor climatice sunt, de asemenea, direcții prioritare ale PPE în următorii ani”, a adăugat Tomac.

Așadar, Donald Tusk a devenit noul președinte al PPE, fiind primul lider din Europa de est ales în această postură.

„PPE a intrat în era Tusk!

Am fost zilele trecute, împreună cu Președinte Traian Băsescu, Theodor Paleologu și echipa PMP, la Zagreb pentru a vota noua echipă din fruntea celui mai mare și puternic partid din Europa, Partidul Popular European, parte a căruia este și PMP.

Alegerea unui lider din Europa de est în fruntea PPE este o premieră, iar pentru noi, un lucru extraordinar. Președintele Tusk este un bun cunoscător al realităților est-europene, iar PPE sub conducerea sa va râmâne un promotor și sprijin real al statelor care vor să facă parte din familia europeană, atât în Balcani, cât și în Est”, a mai scris Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`