Rareș Bogdan, detalii de ultimă oră despre dezbaterea lui Klaus Iohannis de la BCU: Când începe, câți jurnaliști îi vor pune întrebări președintelui și ce se va întâmpla dacă Dăncilă își va face apariția (VIDEO)

Rareș Bogdan, detalii de ultimă oră despre dezbaterea lui Klaus Iohannis de la BCU: Când începe, câți jurnaliști îi vor pune întrebări președintelui și ce se va întâmpla dacă Dăncilă își va face apariția (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și liderul delegației române din PPE, consideră că Viorica Dăncilă nu va încerca să vină la conferința organizată marți de Klaus Iohannis la BCU, pentru că „în cele din urmă, i se va activa simțul ridicolului”.

Liberalul a explicat că, la eveniment, Klaus Iohannis va fi intervievat de aproape 10 jurnaliști, explicând că președintele în funcție nu a ales participanții după bunul plac. Discuția va începe de la ora 19.00.
„Dacă era să fie după cei care îi plac președintelui, probabil ar fi trebuit să fie o sală cu 80 de jurnaliști, pentru că dânsul știe foarte mulți jurnaliști și urmărește foarte mulți jurnaliști.

(…) Știu doar că sunt cel puțin două instituții media acolo, dacă nu chiar trei, care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu Președintele României, mergând până la virulență. Românii vor avea de câștigat urmărind această dezbatere. Vor urmări răspunsurile pe care președintele le va da, extrem de sincer, extrem de deschis. Vor putea vedea un dialog între niște oameni cultivați, informați, deștepți și un om inteligent, deștept, informat și așezat”, a afirmat Rareș Bogdan, în direct pe B1 TV, în emisiunea „Bună, România” moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Cu toate acestea, eurodeputatul PNL a subliniat că și alți jurnaliști vor fi prezenți în sală.

„Situația e simplă. Toți cei acreditați la Palatul Cotroceni, respectiv la PNL, pe durata campaniei electorale, dar și în acești ani de mandat ai președintelui, vor fi prezenți în sală. Vor putea să facă reportaje, să observe, să scrie ulterior, să transmită, să facă live etc. Vor fi și cei opt, nouă sau zece, care vor fi pe scenă, alături de președinte, în Aula BCU «Carol I», care vor pune întrebări. Vor pune întrebări și se va face tragere la sorți. Nu am prestabilit cine pune prima întrebare, nu am prestabilit nici temele.

Va fi o discuție extrem de așezată, în care jurnalistul care pune întrebarea, poate să intre cu președintele într-o discuție. Dacă nu primește lămurirea, nu e ca la o conferință de presă, va intra într-un dialog”, a adăugat Bogdan.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă, contracandidata lui Klaus Iohannis în cursa spre Cotroceni, va fi primită la eveniment în cazul în care își va face apariția, prim-vicepreședintele PNL a replicat: „Președintele României a răspuns, astăzi, la Ploiești. A spus extrem de clar, nu. Dacă Dăncilă va dori să vină, nu va fi primită. Este un eveniment de campanie, care este organizat de către Președintele României și stafful domniei sale de campanie. Așa cum noi nu mergem la evenimentele electorale ale lui Dăncilă, de la Videle sau Caracal… Mă gândesc că lui Dăncilă, în cele din urmă, i se va activa simțul ridicolului și nu va încerca să vină”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie
11:57 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Bătălia pentru Ucraina este pentru viitorul Europei. Este esențial să susținem Ucraina, Republica Moldova (VIDEO)
11:50 - Producătorul Blade Runner 2049 îl dă în judecată pe Musk pentru imaginile cu Robotaxi
11:39 - Ilinca Vandici a comentat noua relație a lui Dorian Popa: „Pe tine te-au prins paparazzi sau te-a filmat cineva pe sub masă”
11:37 - Gabriel Zetea, întrebat despre o eventuală guvernare cu USR: Singurul lucru pe care PSD îl exclude este o colaborare cu AUR, cu Șoșoacă / Sub nicio formă nu excludem PNL (VIDEO)
11:20 - Un mega meteorit a căzut pe fundul oceanului și a fiert apele de pe suprafața Pământului, acum trei miliarde de ani
11:14 - Alexandru Murau (PNL) susține că PSD a lansat o strategie pentru „mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” ca să îl ducă în turul 2 la prezidențiale
11:03 - Care a fost de fapt relația dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu. Soția regretatului artist a mărturisit tot