Trei plaje din Bulgaria nu îndeplinesc normele pentru puritatea apei. Află care sunt cele mai curate plaje europene

Trei plaje din Bulgaria nu îndeplinesc normele pentru puritatea apei. Află care sunt cele mai curate plaje europene

Trei dintre cele 93 de zone de plajă de-a lungul coastei Bulgare nu îndeplinesc normele obligatorii pentru puritatea apei, iar cele cu o calitate excelentă sunt de două ori mai puține față de anul trecut, scrie Novinite.com, care citează un raport al Comisiei Europene.

Cei care vor să-și petreacă vacanțele în Bulgaria trebuie să stea departe de plaja din Varna, Popski de lângă Kiten și una dintre plajele de la Nisipurile de Aur.

Bulgaria și România sunt două dintre țările membre UE care au ieșire la Marea Neagră. Ambele au început să ofere informații despere calitatea apei mării din 2007.

Plajele europene sunt în general curate, cu toate că cele din Olanda, Bulgaria, Letonia, Luxemburg și Belgia sunt în urma altor destinații turistice, se arată în raportul Agenţiei Europene de Mediu (EEA).

”Veștile sunt bune pentru cei care plănuiesc o călătorie la mare în această vară în Europa – 92,1% dintre apele de plajă din UE îndeplinesc standardele minime privind calitatea apei, stabilite prin Directiva pentru apă”, a precizat EEA în raportul său anual.

Bulgaria nu stă însă așa de bine. Pentru a fi considerate excelente locurile de baie trebuie să îndeplinească standarde exigente, ori cele din această categorie aflate în Bulgaria s-au redus de la 76 în 2010, la 42 în 2011. Totuși, 96,6% din totalul acestora îndeplinesc standardele Uniunii Europene.

Plajele de pe coasta nordică a Bulgariei sunt mai curate decât cele din sud, se mai arată în raportul EEA. Serpentine Lake din Londra se numără printre cele care corespund standardelor UE. Aceasta va găzdui o serie de evenimente sportive în cadrul Olimpiadei.

De asemenea, „Cipru, Croaţia, Malta şi Grecia au avut rapoarte excelente în privința calitîții apei, cu un procent de peste 90 la sută care respectă condiţiile impuse de UE, iar Spania, Italia şi Portugalia cu peste 80 % din zone”, a adăugat EEA. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`