Comisia Europeană, după demiterea Guvernului Maia Sandu în Parlamentul de la Chișinău: „Transmite semnale îngrijorătoare privind procesul de reformă din această țară”

Comisia Europeană, după demiterea Guvernului Maia Sandu în Parlamentul de la Chișinău: Transmite semnale îngrijorătoare privind procesul de reformă din această țară
Foto: pixabay.com

Guvernul moldovean condus de Maia Sandu a fost demis marți prin moțiune de cenzură în Parlamentul de la Chișinău! Pentru această moțiune au votat socialiștii președintelui pro-rus Igor Dodon și deputații Partidului Democrat, fosta formațiune a oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Comisia Europeană a reacționat, printr-un purtător de cuvânt, privind situația din Republica Moldova și a transmis că moțiunea de cenzură transmită semnale îngrijorătoare privind evoluția reformelor promise în această țară.

„Votul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului din Republica Moldova ca urmare a întrebărilor privind procesul de recrutare a procurorului general transmite semnale îngrijorătoare privind procesul de reformă din această țară.

Coaliția a început un număr de inițiative pentru a respecta angajametele luate din luna iunie în domenii precum lupta împotriva corupției, independența justiției și investigarea fraudei bancare.
Nevoie pentru asemenea reforme nu încetează odată cu înlăturarea acestui guvern.

Parteneriatul cu Uniunea Europeană va rămâne axată pentru oferirea de beneficii reale pentru cetățenii moldoveni. În acest spirit, Uniunea Europeană este dispusă să lucreze cu cei din Republica Moldova care sprijină procesul de reformă precum a stabilit în Angajamentul de Asociere, în special privind lupta împotriva corupției și interese învestite indiferent de afilierea politică, asigurarea independenței justiției și depolitizarea instituțiilor publice.

Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova pe principiul condiționalității și a respectului pentru statul de drept și standardele democratice”, arată Comisia Europeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră