Euro-2012: Nu va ploua cu bani în Ucraina. Suporterii străini ocolesc țara

Euro-2012: Nu va ploua cu bani în Ucraina. Suporterii străini ocolesc țara
Foto: businessweek.com

Pentru mulți suporteri străini, Ucraina este o destinație nu doar complet neatractivă, dar și prea îndepărtată.

„Cu două dintre meciurile noastre la Doneţk, vorbim practic despre un turneu european în Asia, fără zboruri directe. Nu este de mirare că numărul suporterilor interesaţi este foarte scăzut”, a declarat pentru Bloomberg Mark Perryman, purtătorul de cuvânt al suporterilor londonezi ai naţionalei britanice.

În aceste condiții, s-ar putea ca Ucraina să nu atingă ținta de 1.5 miliarde de euro venituri din turism în urma campionatului de fotbal.

Ba mai mult, specialiștii citați de surse spun că veniturile finale s-ar putea reduce la jumătate din suma menționată.

„Este puţin probabil să plouă cu bani în Ucraina. Nu mă aştept ca Euro 2012 să ajute semnificativ creşterea economică”, spune şi economistul Dmitry Fedotkin de la VTB Capital.

Pe de altă parte, Perryman estimează că numărul suporterilor britanici care ar fi mers la meciurile naţionalei ar fi fost de patru ori mai mare dacă întâlnirile din grupe ale reprezentativei Angliei ar fi fost organizate în Polonia.

Oficialii britanci estimează că până la 4.000 de suporteri vor asista la meciurile naţionalei din Ucraina şi Polonia, numai 10% din numărul fanilor prezenţi la Euro 2004 în Germania, ultimul turneu european la care s-a calificat echipa Angliei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`