Ministerul Sănătății se va adresa instanței în cazul lui Alexandru Checheriță, în urma dezvăluirilor privind modul în care acesta a obținut gradul de medic primar

Ministerul Sănătății se va adresa instanței în cazul lui Alexandru Checheriță, în urma dezvăluirilor privind modul în care acesta a obținut gradul de medic primar

Ministerul Sănătății anunță că în urma verificărilor Corpului de Control s-a constatat că în cazul prof. dr. Alexandru Checheriță, șeful Comisiei de Nefrologie din România, nu au fost respectate etapele necesare cuprinse în legislație pentru obținerea gradului de medic primar, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Corpul de Control al Ministerului a făcut verificări la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Ioan” ca urmare a mai multor sesizări privind obținerea titlului de medic primar de către Alexandru Checheriță.

Astfel, noul ministru al Sănătății, Victor Costache, a dispus, miercuri, trimiterea raportului de documentare întocmit de Corpul de Control către organele de cercetare abilitate. De asemenea, Ministerul ”se va adresa instanței cu o solicitare de anulare a concursului de medic primar a prof.dr. Alexandru Checheriță, în conformitate cu concluziile din acțiunea de documentare a Corpului de Control”.

Iar, între timp, Checheriță a fost exclus și din Comisia consultativă de specialitate a Ministerului Sănătății.

Potrivit Libertatea, la doar 36 de ani, acesta este deja profesor universitar la UMF “Carol Davila”, şeful clinicii de nefrologie şi dializă la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan”, preşedintele Comisiei de Nefrologie a Colegiului Medicilor, membru în Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Pentru a se înscrie la concursul pentru gradul de medic primar, un medic trebuie să aibă o vechime de cinci ani într-un post de medic specialist. În acest sens se poate obține o derogare pentru susținerea examenului cu cel mult șase luni mai devreme.

Checheriţă, însă, era specialist de doar un an şi jumătate în momentul în care a susținut concursul astfel că ar fi avut nevoie de o derogare de trei ani şi patru luni, ceea ce este contrar legislației în vigoare.

Potrivit sursei citate, ”există suspiciuni că această derogare nu a existat niciodată”, context în care Corpul de control al Ministerului Sănătății a făcut o anchetă la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`