Peste 100 de mineri protestează de 5 zile în subteran şi ameninţă cu greva foamei (VIDEO)

Peste 100 de mineri protestează de 5 zile în subteran şi ameninţă cu greva foamei (VIDEO)

Peste 100 de mineri protestează de cinci zile în subteran, la Paroşeni şi Uricani, şi ameninţă cu greva foamei, informează B1 TV. Minele la care lucrează se închid definitiv peste două luni, iar oamenii sunt îngrijorați că nu vor avea din ce să trăiască.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Conducerea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului a trimis echipe medicale în subteran, pentru a-i consulta pe minerii care s-au închis acolo.

Până acum, 10 mineri au avut nevoie de îngrijiri medicale şi doi dintre ei, mai slăbiţi, au fost transportaţi la spital. După ce au primit îngrijiri medicale, s-au întors înapoi în subteran, alături colegii lor, să continue protestul.

CORINA CHIRIAC, ÎN DOLIU! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ MOARTEA LUI MIHAI CONSTANTINESCU! O NOUĂ TRAGEDIE A ȘOCAT ROMÂNIA

Cei 69 de mineri de la Paroşeni şi cei 41 de la Uricani anunță că nu vor renunța dacă nu primesc protecţie socială după închiderea minelor. Ei au anunţat că vor intra în greva foamei începând de duminică.

Minerii au beneficiat până acum de protecția unei ordonanțe care le garanta venituri timp de doi ani, după închiderea definitivă a minelor la care erau angajaţi, și posibilitatea de a se pensiona după această perioadă, dacă aveau vârsta necesară.

Respectiva ordonanţă a expirat anul trecut şi nu a fost înlocuită cu un cadru legislativ care să le ofere un minumum de protecţie socială după închiderea minelor.
Complexul energetic Hunedoara urma să preia o parte dintre angajații celor două mine, dar soarta acestei societăți este incerta momentan, după ce a cerut intrarea în insolvență.

ANTONIA, MESAJ CUTREMURĂTOR DIN SPITAL! MEDICII AU PUS-O PE PERFUZII! FANII SE TEM PENTRU VIAȚA EI

Urmăriți B1TV.ro și pe
`