Dresda a proclamat „stare de urgență nazistă”. Consilierii locali ai orașului german consideră că extremismul și violența sunt tot mai frecvente

Dresda a proclamat „stare de urgență nazistă”. Consilierii locali ai orașului german consideră că extremismul și violența sunt tot mai frecvente
foto: Pixabay

Orașul Dresda din estul Germaniei a adoptat, miercuri seara, o rezoluție, prin care este proclamată „stare de urgenţă nazistă”, relatează DPA.

Prin acest document, consilerii locali atrag atenția că „opiniile antidemocratice, antipluraliste, mizantrope şi extremiste de dreapta şi acţiunile violente apar cu tot mai mare frecvenţă în Dresda”. Ei vor ca orașul să consolideze cultura democratică de fiecare zi și să asigure o mai bună protecție minorităților și victimelor violenței.

„Oraşul are o problemă cu naziştii”, a spus Max Aschenbach, consilier al Die Partei, un partid politic ce s-a desprins dintr-o revistă satirică, în discursul său care a iniţiat decizia de a proclama starea de urgenţă.

El s-a referit la Patrioţii Europeni împotriva Islamizării Occidentului (PEGIDA), o mișcare anti-islamică, care a început în anul 2014 și a celebrat cinci ani de existență în Dresda.
Mişcarea organizează marşuri regulate în fiecare luni seară în oraş pentru a-şi evidenţia mesajul anti-străini şi anti-imigraţie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:59 - Daniel Băluță îl contrazice în continuare pe Nicușor Dan în scandalul planșeului de la Piața Unirii: „Nu este normal și nu este firesc să încercăm în orice formă sau formulă să politizăm” (VIDEO)
17:56 - Nelu Tătaru a rămas fără imunitate. Procurorii DNA vor putea face percheziții. Cum au votat parlamentarii (VIDEO)
17:42 - Eugen Tomac, la depunerea semnăturilor pentru alegerile parlamentare alături de Forța Dreptei: Suntem singura forță politică de opoziție curajoasă, capabilă să se bată de la egal la egal cu PSD, dar și cu anexele lor (VIDEO)
17:35 - Sergiu Bîlcea: PNL va vota pentru ridicarea imunității lui Nelu Tătaru
17:21 - Forța Dreptei și PMP au depus la BEC semnăturile pentru alegerile parlamentare / Ludovic Orban: „Ne angajăm să respectăm voința cetățenilor care s-a manifestat de-a lungul referendumurilor organizate în ultimii 15 ani” (VIDEO)
17:16 - Ciprian Dobre (PNL), despre situația lui Nelu Tătaru: „Noi, ca partid politic, am făcut tot ceea ce credem noi că este corect” (VIDEO)
16:54 - Marius Pașcan (PMP): „Orice om rezonabil și de bun simț așteaptă ca în această perioadă să îi vadă pe prezidențiabili cu niște programe concrete” (VIDEO)
16:46 - Bogdan Matei (PSD), despre scandalul privind planșeul Unirii: Rămân la aceeași părere. Avizele ne omoară și de suferit nu au decât bucureștenii (VIDEO)
16:29 - Milioane de telefoane Android, în pericol din cauza unei vulnerabilități critice descoperite recent
16:22 - Pulp Fiction a împlinit 30 de ani! Cum a schimbat filmul lui Quentin Tarantino cultura pop din întreaga lume