Care sunt măsurile urgente pe care vrea să le ia Orban. Abrogarea recursului compensatoriu și desecretizarea documentelor necesare în dosarul „10 August”, printre ele (VIDEO)

Care sunt măsurile urgente pe care vrea să le ia Orban. Abrogarea recursului compensatoriu și desecretizarea documentelor necesare în dosarul „10 August”, printre ele (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ludovic Orban, premierul desemnat, a încercat luni să convingă Birourile peramanente reunite de necesitatea ca Guvernul PNL să fie învestit cât mai repede de Parlament, date fiind măsurile numeroase ce se impun a fi luate urgent. Nu a avut succes. PSD și PRO România au reușit să amâne validarea Executivului Orban până în ultima săptămână de campanie. Astfel, miniștrii vor fi audiați marți și miercuri în comisiile de specialitate, iar votul final, în plenul reunit, va avea loc luni, 4 noiembrie.

„Este o urgenţă extrem de mare referitoare la învestirea Guvernului pe care l-am prezentat”, a ținut să puncteze liderul PNL.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Printre măsurile necesare enumerate de Ludovic Orban se numără: nominalizarea unui candidat care să fie comisar european din partea Românie, adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentrusalariului minim, organizarea examenului de rezidențiat, amânarea intrării în vigoare a prevederilor referitoarea la pensionarea magistraților de la 1 ianuarie 2020 și începerea procedurilor pentru desemnarea titularilor la conducerea parchetelor.

Alte măsuri urgente anunțate de Ludovic Orban, potrivit Digi24:

Elaborarea proiectelor Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020.
Emiterea ordinelor de ministru cu numirea Inspectorilor Școalari Generali din Dâmbovița, Bacău și Arad, unde expiră pe 30 octombrie delegarea de atribuții și astfel nu se mai pot da salariile în județele respective.
Abrogarea recursului compensatoriu
Desecretizarea documentelor din MAI necesare în ancheta privind Dosarul 10 august.
Pregătirea stocurilor de energie și a infrastructurii de transport pentru perioada de iarnă.
Modificare Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114/2018 (și ordonanțele care o modifică OUG 19/2019, OUG 43/2019) în telecomunicații, energie, Pilonul 2 de pensii și sistemul bancar.
Abrogarea măsurilor OUG 114/2018 cu privire la domeniul energiei cu perioadă de tranziție, cu consultarea Comsiei Europene pentru a închide procedura de infringement declanșată împotriva României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`