„Propunerea de la Externe frizează nesimţirea”. Petre M. Iancu: Bogdan Aurescu a fost promovat asiduu de PSD. În 2014, a mințit sfruntat, ca şi cum n-ar fi fost încălcatul drept de vot al românilor

„Propunerea de la Externe frizează nesimţirea”. Petre M. Iancu: Bogdan Aurescu a fost promovat asiduu de PSD. În 2014, a mințit sfruntat, ca şi cum n-ar fi fost încălcatul drept de vot al românilor
Foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Propunerea făcută de Ludovic Orban ca Bogdan Aurescu să fie ministru de Externe pur și simplu frizează nesimțirea, susținere Petre M. Iancu, într-un articol pentru Deutsche Welle.

Iancu explică de ce îl consideră pe Aurescu un ”tehnolician”, ceea ce definește el a fi omul pe jumătate politician, pe jumătate tehnocrat, care n-are probleme să sară dintr-o tabără în alta, oricât de greţoasă ar fi, și să-și păstreze, chiar și așa, renumele de ”tehnocrat”.

Autorul amintește că Bogdan Aurescu a fost promovat asiduu de PSD și că, la alegerile prezidențiale din 2014, el „se repezea cu mult elan să-l proptească pe candidatul Ponta şi regimul său USL-ist, care făcuse totul spre a sabota dreptul la vot al românilor de dincolo de hotarele oficiale ale ţării”.

Pe 16 noiembrie 2014, cel care astăzi este propunerea PNL pentru funcția de ministru de Externe afirma că ar fi putut „constata în mod nemijlocit că procesul de votare se desfăşoară normal, fără incidente…”. El mai spunea atunci că a și vorbit cu unii cetățeni abia ieșiți de la urne, care se declarau mulțumiți.

„Aurescu zugrăvise o falsă ”realitate”, minţind sfruntat, ca şi cum în cauză n-ar fi fost încălcatul drept de vot al românilor. Ceea ce nu l-a împiedicat pe preşedintele Iohannis, ale cărui interese le săpase diplomatul ”tehnolician”, să-l facă timp de trei ani pe Aurescu, ministrul de externe în guvernul PSD, consilierul său prezidenţial”, mai scrie Petre M. Iancu, pentru Deutsche Welle.

Autorul mai amintește că mentorul lui Bogdan Aurescu a fost nimeni altul decât Adrian Năstase. În 2015, Aurescu l-a invitat pe Năstase „să participe la Consiliul Consultativ al ministerului”, deși, fiind condamnat, fostul premier nu avea voie să ocupe o funcție publică.

„Ce ne pasă că poporul a demonstrat în masă, ani la rând, în contra ciumei roşii şi împotriva demontării statului de drept? Ce ne pasă că românii vor o ţară fără corupţi şi fără penali în funcţii publice, precum şi un stat de drept în care alegătorilor să nu li se mai fure dreptul la vot? După ce a fost ministru de externe PSD, îl facem şi ministru de externe PNL. Bravos naţiune. Scandalos? Ei, aş! „În România merge”, îşi vor fi zis cei ce l-au propus pe tehnolician în funcţia de şef al diplomaţiei române”, încheie Petre M. Iancu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`