Pesta porcină continuă să facă ravagii: Peste 20.000 de porci de la o fermă din Argeș trebuie să fie uciși

Pesta porcină continuă să facă ravagii: Peste 20.000 de porci de la o fermă din Argeș trebuie să fie uciși

Virusul pestei porcine provoacă daune uriașe crescătorilor de porci și în acest an! După ce prezența viruslui a fost confirmată și în Argeș, peste 20.000 de porci de la o fermă din comuna Slobozia urmează a fi sacrificați.

Autoritățile sanitar-veterinare au început deja să sacrifice și să îngroape animalele, dar operațiunea va fi una de lungă din cauza numărului mare de animale ce trebuie ucise.

Ferma din comuna Slobozia este una din cele trei pe care le deține un investitor danez în România.

„Efectele sunt incomensurabile. În primul rând, pentru că se întâmplă la sfârşit de an şi era o posibilitate suplimentară pentru alimentarea pieţei cu carne de porc. Impactul economic este foarte mare, nu atât prin cei 20.000 de porci, a căror contravaloare, potrivit legislaţiei, este acoperită, ci mai ales pentru faptul că este o perioadă de circa patru-cinci luni în care nu se poate repopula ferma”, a explicat prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, potrivit adevarul.ro.

Pentru a preveni răspândirea virusului, autorităţile din Argeş au instituit filtre în zonă şi au interzis ca maşinile cu furajele, produsele din carne sau alte utilaje să iasă sau să intre în perimetrul restricţionat.

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu fac un apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virsului şi recomandă să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`