Israelul a demarat pregătirile pentru a face față unui bombardament cu rachete de croazieră al Iranului

Israelul a demarat pregătirile pentru a face față unui bombardament cu rachete de croazieră al Iranului
Sursă foto: hepta.ro

Israelul a început pregătirile pentru un atac direct cu rachete de croazieră sau cu drone din parte Iranului, ca răspuns la atacurile Israelului asupra grupurilor proxy susţinute de Iran, raportează Times of Israel, care citează un raport din cadrul forţelor armate israeliene.

Iranul ameninţăfrecvent Israelul, însă de data aceasta autorităţile israeliene au motive să creadă că ameninţarea este, într-adevăr, reală.

Potrivit Israeulului, în luna august, Teheranul ar fi încercat deja să efectueze un atac cu drone, însă a fost blocat în ultimul moment. Mai exact, aviaţia israeliană i-a bombardat pe membri Forţei Quds (un grup de elită din cadrul Corpului Gărzii Revoluţionare Iraniene (IRGC)) care fuseseră trimişi pentru a ataca Israelul.

Nu a fost, însă, prima operaţiune de acest gen demarta de Iran.

Pe 25 iulie, Israelul a efectuat un bombardament cu rachete asupra unor poziţii ale armatei Siriene din provincia sudică Daraa pe că acolo ar fi operat membri ai grupării paralimitare Hezbollah – o grupare teroristă susținută de Iran, care s-a implicat în războiul civil din Şiria la cererea Teheranului.

Iar pe în cursul nopţii de 2 iulie, Armata israeliană a bombardat poziţii ale forţelor siriene şi iraniene, de asemenea, din apropierea Înălţimilor Golan, în urma cărora au fost ucişi trei soldaţi sirieni şi alţi şapte au fost răniţi.

În septembrie, Iranul a fost acuzat că a atacat mai multe instalaţii petrolifere saudite, atac ce a dus la înjumătăţirea producţiei de petrol a Arabiei Saudite.

Israelul are deja două sisteme de apărare anti-racheta, construite pe baza tehnologică şi financiară americană, şi menite să împiedice rachetele inamice să ajungă la centrele sale urbane importante.

Primul sistem este „Domul de Fier” (Iron Dome) şi a fost conceput să intercepteze rachetele cu rază scurtă.

Al doilea sistem este „Praştia lui David” şi a fost conceput să intercepteze rachetele cu rază scurtă şi medie (70-300 de kilometri).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`