Doliu în sport: Campioana paralimpică Marieke Vervoort a fost EUTANASIATĂ la doar 40 de ani

Doliu în sport: Campioana paralimpică Marieke Vervoort a fost EUTANASIATĂ la doar 40 de ani

Tristețe maximă în lumea sportului și nu numai, după ce campioana paralimpică Marieke Vervoorta fost eutanasiată, anunță Digi Sport.

BLESTEM TOTAL ÎN SHOWBIZ! ANAMARIA PRODAN, BĂGATĂ ÎN SPITAL. MEDICII O SUSPECTEAZĂ DE CANCER (GALERIE FOTO)

Sportiva belgiană a părăsit această lume, la doar 40 de ani,luni, după o lungă suferință provocată de o maladie degenerativă a mușchilor.

Marieke Vervoort a semnat actele prin care a permis unui doctor să-i pună capăt zilelor. Eutanasierea este legală în Belgia, iar sportiva a luat această decizie extremă din cauza durerilor insuportabile.

E OFICIAL! ALEX VELEA A PĂRĂSIT-O PE ANTONIA! FRUMOASA CÂNTĂREAȚĂ A RĂMAS ÎN URMĂ, PLÂNGÂND (GALERIE FOTO-VIDEO)

În urmă cu 3 ani, Marieke povestea că nu poate dormi nopți întregicauza durerilor şi vrea ca viaţa ei să se termine atunci când decide ea.

Problemele pentru Marieke Vervoort au început când aceasta avea 14 ani. Atunci a resimțit inițial dureri la picior, iar acestea s-au extins. La 20 de ani, sportiva a ajuns în scaun cu rotile și a decis să renunțe la studii și la ideea de a deveni profesoară.

NU ESTE O GLUMĂ! MOGA S-A ÎNSURAT CU MARIA CIOBANU! ”SUNT CEL MAI FERICIT OM DE PE PLANETĂ”

Marieke Vervoort avea în palmares două medalii olimpiceși 3 trei titluri mondiale la atletism în scaun cu rotile. La Londra, în 2012, a câştigat aurul la 100 şi 200 metri, iar în 2015 a fost campioană mondială la 100, 200 şi 400 metri. Pentru Marieke Vervoort, ultima competiție a fost în 2016 – Jocurile Paralimpice de la Rio.

„Vreau să mor. Gândul ăsta îmi aduce linişte când simt durere. Nu vreau să fiu o legumă. Oamenii mă văd mereu răzănd şi făcând sport…dar nu văd ce e în sufletul meu. Sportul mi-a permis să supravieţuiesc bolii incurabile cu care mă lupt de 14 ani.

Actele sunt pregătite. Nu vreau biserică, nu vreau prăjituri… Vreau ca la înmormântarea mea fiecare să aibă în mână un pahar de şampanie şi să se gândească la mine. Toată lumea mă vede cu medalia de aur, dar nimeni nu ştie cât de greu este”, spunea Marieke Vervoort în 2015, după ce a devenit campioană mondială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`