Ludovic Orban, o nouă rundă de negocieri cu Victor Ponta pentru susținerea guvernului: Când va fi prezentată lista miniștrilor 

Ludovic Orban, o nouă rundă de negocieri cu Victor Ponta pentru susținerea guvernului: Când va fi prezentată lista miniștrilor 
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

După mai bine de o săptămână de negocieri, încep să se contureze şansele pentru învestirea guvernului Orban. USR, ALDE şi UDMR ar bate palma cu liberalii. Rămâne, însă, de văzut „hopul” numit Pro România. Negocierile cu aceasă formaţiune au loc miercuri. Întâlnirea dintre Ludovic Orban şi Victor Ponta ar putea fi decisivă, pentru că voturile Pro România sunt vitale pentru trecerea guvernului.

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunţat că lista de miniştri pentru noul Guvern va fi prezentată vineri. Turcan a reiterat ideea unui Guvern cu 16 ministere. Iniţial, liberalii au avut câte 6-7 nume pentru fiecare minister, după care lista s-a restrâns la trei nume, pentru ca acum să existe câte unul în cazul unor ministere.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunţat că va prezenta lista de miniştri şi programul de guvernare la finalul termenului constituţional. Teremenul limită pentru votul de învestitură este cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezindeţiale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`