Bloomberg: Liderii României cer Greciei să-și accepte soarta austeră, pentru a nu afecta zona Balcanilor

Bloomberg: Liderii României cer Greciei să-și accepte soarta austeră, pentru a nu afecta zona Balcanilor
Foto: adevarul.ro

Liderii României, printre care ministrul de Finanțe, Florin Georgescu, și premierul Victor Ponta cer Greciei să-și asume măsurile de austeritate, motivul fiind evitarea destabilizării zonei Balcanilor, susțin cei de la Bloomberg.

Astfel, Florin Georgescu a îndemnat electoratul elen să voteze un Guvern pro-european,  lucru ce va ține Grecia în zona euro. Ministrul de Finanțe consideră că păstrarea Greciei în uniunea monetară reprezintă o soluție mai puțin costisitoare și dureroasă.

Și premierul Victor Ponta a vorbit despre viitoarele alegeri din Grecia, precizând că speranța sa este că Grecia va rămâne în zona euro, iar toate țările deja afectate nu vor avea de suferit și mai mult.

Jurnaliștii Bloomberg arată că țările din sud-estul Europei, inclusiv România, se luptă să-ți mențină economiile la un nivel acceptabil, în condițiile în care ieșirea Greciei din zona euro ar putea destabiliza complet zona Balcanilor.

Soarta Atenei va fi hotărâtă pe 17 iunie, atunci când alegătorii greci vor vota între dreapta extremistă, SYRIZA, și partidele pro-Europa, PASOK și Noua Democrație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`