Ludovic Orban: Vasilica Viorica Dăncilă se ţine de glume

Ludovic Orban: Vasilica Viorica Dăncilă se ţine de glume
Foto: Captura B1 TV

Vasilica Viorica Dăncilă se ţine de glume – așa a reacționat preşedintele PNL, Ludovic Orban, după ce Viorica Dăncilă, premierul demis, a vorbit despre ipoteza suspendării din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile prezidențiale.

„Acum, preşedintele României este într-o vizită de stat în Japonia, pentru că era absolut necesară restabilirea încrederii în relaţiile cu Japonia, după gafa monumentală care a fost făcută de PSD. Vă aduceţi aminte, premierul nipon care nu a avut interlocutori la Guvern, în condiţiile în care era o vizită extrem de importantă, în care erau de abordat aspecte foarte de importante, inclusiv în domeniul economic. Preşedintele se ocupă de lucruri serioase, văd că Vasilica Viorica Dăncilă se ţine de glume”, a declarat Ludovic Orban.

Duminică seară, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, declarase că social-democrații iau în calcul suspendarea lui Iohannis: „Să ştiţi că o să luăm în calcul şi acest lucru (…) Avem acest instrument, o să discut cu colegii mei, luăm în calcul şi suspendarea preşedintelui, pentru că atâta timp cât ceri fiecărui cetăţean să respecte Constituţia, nu poate ca cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalţi să încalce legea fundamentală”.

Luni, ea s-a răzgândit și a admis că acest lucru nu este posibil: „Am spus că președintele merită suspendat, dar legislativ nu pot face acest lucru cu șase luni înainte de… Iohannis a încălcat Constituția, a ignorat deciziile CCR și i-a sfidat pe români. Președintele trebuie să fie un exemplu de respectare a Constituției. Iohannis a aruncat România în haos, a dirijat demiteera guvernului fără a avea o majoritate, a plecat apoi din țară și a lăsat-o în instabilitate. Toate aceste spun multe. Dacă suspenzi și președintele, avem guvern interimar, nu se poate face o majoritate, atunci… Pentru mine primează interesul național!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`