Campionatul European de Fotbal 2012 debutează cu meciul Polonia – Grecia

Campionatul European de Fotbal 2012 debutează cu meciul Polonia - Grecia
Foto: sportul.com

EURO 2012 debutează astăzi oficial în Polonia și Ucraina. Șaisprezece echipe se luptă pentru titlu de regină a Europei, dar printre ele nu se află și România.

Dacă meciurile încep oficial diseară, pe străzile din orașele gazdă EURO tonul distracției a fost dat încă de noaptea trecută. În orașul polonez Wroclaw, rușii și cehii au dansat pe străzi înaintea meciului direct care începe în această seară de la 21.45.

Chiar dacă meciurile nu au început, cifrele lui Euro 2012 sunt promiţătoare, mai ales pentru organizatori. Peste un milion de turişti sunt aşteptaţi în Ucraina şi Polonia pentru meciurile de la campionatul european.

Veniţi să vadă fotbal de calitate, suporterii au însă de ce să se teamă. În Ucraina, specialiştii avertizează asupra epidemiei de rujelolei şi îi sfătuiesc pe turişti să se vaccineze înainte de a intra în ţară.

Polonia şi Ucraina au investit 25 de miliarde de euro în infrastructură pentru a putea organiza acest campionat european de fotbal. Dar nu toate lucrurile au fost puse la punct. De exemplu, infrastructura rutieră a fost realizată doar pe jumătate.

Mulţi suporteri au fost nemulţumiţi că această competiţie va fi găzduită de cele dou ţări. Motivul? Între oraşele celor două ţări, distanţele sunt foarte mari. Spre exemplu, între Doneţk şi Gdansk sunt 1900 de kilometri.

EURO a mai fost organizat până acum în două ţări doar în două ediţii. În 2000, gazde au fost Austria şi Elveţia, iar 8 ani mai târziu a fost vorba de  Belgia şi Olanda.

De data aceasta, acceptarea candidaturii Poloniei şi Ucrainei a constituit o mare surpriză. Italia, socotită marea favorită, a pierdut la o diferenţă de 4 voturi. Se mai vorbeşte şi că polonezii şi ucrainienii se vor bucura de această competiţie datorită lui Michel Platini. Acestea a fost susţinut la preşedinţia UEFA de mai multe ţări din estul Europei, printre care şi gazdele lui EURO 2012, iar francezul nu a rămas dator.

Campionatul European de Fotbal 2012, așteptat cu entuziasm de suporteri

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`