Liderul PNL prezintă calendarul negocierilor de săptămâna viitoare, la capătul ședinței din Capitală, la care a participat și președintele Iohannis. Premierul desemnat Orban: „Ne aşteptăm la un boicot din partea PSD”

Liderul PNL prezintă calendarul negocierilor de săptămâna viitoare, la capătul ședinței din Capitală, la care a participat și președintele Iohannis. Premierul desemnat Orban: „Ne aşteptăm la un boicot din partea PSD”
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

România se pregătește pentru o săptămână decisivă pe prima scenă politică. Ludovic Orban, liderul PNL și premierul desemnat de președintele Iohannis să coaguleze viitorul Guvern, a anunțat, sâmbătă, că va desfășura consultări cu societatea civilă și cu o serie de „instituții importante în arhitectura statului român” luni și marți, urmând să poarte negocieri cu partidele miercuri și, eventual, joi.

„Luni şi marţi continuă consultările cu societatea civilă şi cu instituţii importante în arhitectura statului român. Miercuri şi, dacă este necesar şi joi, vom avea discuţiile din runda a doua pentru a stabili clar planul de abordare a votului de învestitură. Ne aşteptăm la un boicot din partea PSD şi vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot ruşinos, penibil, pe care încearcă să-l facă PSD pentru a menţine în mod nelegitim la putere rămăşiţele unui guvern eşuat şi care a fost demis prin moţiune de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Liderul PNL, care a precizat că liberalii vor vota pozitiv pentru desființarea Secției speciale și organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin, a adăugat că parlamentarii liberali vor fi prezenţi şi vor vota în favoarea acestora, aşa cum s-a stabilit în negocieri, potrivit aceleiași surse.

„Parlamentarii PNL vor fi pregătiţi să prezinte o propunere de calendar de învestire, care să ducă la audierea şi la vot în plen cât mai repede posibil, pentru că obiectivul nostru este să dăm cetăţenilor români cât mai repede posibil un guvern legitim, care are de rezolvat foarte multe probleme stringente, a căror amânare ar putea crea grave probleme pentru România”, a subliniat Ludovic Orban, potrivit sursei citate.

El a făcut aceste declarații la capătul unei ședințe-maraton desfășurate la sediul PNL, la care a participat și președintele Klaus Iohannis. Liberalii s-au reunit, sâmbătă, în condițiile în care premierul desemnat Ludovic Orban mai are doar câteva zile la dispoziție să se prezinte în plenul Parlamentului, pentru votul de învestitură. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`