Care sunt condițiile UDMR pentru a susține Guvernul PNL. Kelemen Hunor, după discuția cu Ludovic Orban: Experiența mi-a arătat că acordurile scrise sunt încălcate de foarte multe ori (VIDEO)

Care sunt condițiile UDMR pentru a susține Guvernul PNL. Kelemen Hunor, după discuția cu Ludovic Orban: Experiența mi-a arătat că acordurile scrise sunt încălcate de foarte multe ori (VIDEO)
Foto: Facebook / Kelemen Hunor

UDMR cere viitorului Guvern PNL sănu dea Ordonanțe de Urgență în domeniul Justiției și să nu modifice legislația electorală, precum și să ia în calcul acordarea unui procent de 6% din PIB pentru educație, a anunțat Kelemen Hunor, liderul formațiunii, după discuția cu omologul său liberal, Ludovic Orban.

„Am discutat și despre nevoia acordării unui procent de 6% din PIB pentru educație, inclusiv pentru investiții în educație, pentru că sunt foarte multe școli fără infrastructură, fără WC-uri în clădire. Se poate face un pas în față rapid. Nu trebuie să așteptăm și să ne pregătim 10 ani de zile. Este o investiție în viitor. Cam astea au fost discuțiile”, a adăugat Kelemen Hunor, care a precizat că a avut discuții cu liderul liberal și vizavi de modificarea OUG 114.

Întrebat despre posiblitatea ca o eventuală înțelegere între UDMR și PNL să capete forma unui acord scris, liderul UDMR a răspuns: „Noi, de fiecare dată când ne înțelegem pe susținere parlamentară sau, sigur, când suntem în coaliție – o altă discuție, atunci facem și un acord scris. Din punctul nostru de vedere, aceasta ar fi soluția optimă. Am vorbit și despre acest lucru. Sigur, nu am luat o decizie, nici noi, nici colegii din PNL.

(…) Eu am experiență în politica românească, nu prea lungă, doar de 20 de ani. Acordurile scrise, de foarte multe ori, sunt încălcate. E bine, totuși, să ai un acord scris”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`