Vara indiană se instalează în octombrie în România: Vom avea parte de un aer tropical, venit din nordul Africii! Maximele se apropie de 30 de grade Celsius!

Vara indiană se instalează în octombrie în România: Vom avea parte de un aer tropical, venit din nordul Africii! Maximele se apropie de 30 de grade Celsius!
Foto:facebook Severe Weather Alert

EXCLUSIV ONLINE // Deși suntem în luna octombrie, meteorologii anunță că în România vine vara indiană, iar maximele vor atinge chiar 29 de grade. Un val de căldură, care va dura până la finalul săptămânii, va cuprinde România. Temperaturile maxime vot depăși 24…26 de grade în zonele de câmpie și podiș, iar la nivel izolat în Câmpia Banatului și a Olteniei se pot atinge 28… 29-30 de grade Celsius. Și pe litoral vor fi temperaturi de până la 22 de grade Celsius.

Până pe finalul săptămânii vor fi temperaturi ridicate, dar nu peste tot, în vest și sud-vest o să simtă mai mult aceste temperaturi mai ridicate, adică Banat, Crișana, Oltenia o să fie cel mai cald din toată țara. Avem un aer foarte cald, tropical din nordul Africii și se suprapune cu un cer mai mult senin și cu insolație și atunci temperaturile cresc destul de mult. Dacă aveam ceață sau nebuloziotate joasă, cum o să fie în zilele următoare în est și sud-est, acolo temperaturile o să fie mai ponderate, nu o să se simtă așa mult”, a declarat pentru B1.ro meteorologul de serviciu ANM Mihai Timu.

Vremea se va răci treptat începând de joi ,până pe 20 octombrie când este preconizat că se va sfârși acest val de căldură. În tot intervalul 14-20 octombrie precipitațiile vor lipsi și va fi chiar secetă accentuată în unele zone.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`