Incidente în prima zi de pelerinaj la Cuvioasa Parascheva. Peste 17.000 de oameni au aşteptat să treacă pe lângă racla sfintei (VIDEO)

Incidente în prima zi de pelerinaj la Cuvioasa Parascheva. Peste 17.000 de oameni au aşteptat să treacă pe lângă racla sfintei (VIDEO)

A început pelerinajul de hramul Sfintei Parascheva. Vineri, peste 17.000 de persoane din toate colţurile ţării au aşteptat să treacă pe lângă racla cu moaştele Sfintei Cuvioase, scoase pe esplanada din faţa Catedralei Mitropolitane, informeazăB1 TV. Municipalitatea ieșeană a anunțat că pe străzile din apropierea Mitropoliei vor fi amplasate șase ecrane de mari dimensiuni pentru ca pelerinii să poată asculta slujbele.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sărbătoarea Sfintei Parascheva a strâns un număr impresionat de credincioși, veniți din toată țara, cu mașinile personale, trenuri sau autocare. Coada a ajuns și la lungimea de trei kilometri, un lanț uman formându-se pe străzile care coborau dinspre Mitropolie către Bahlui. Pe malul râului au parcat și autocarele venite din alte județe. Practic, la un moment dat, oamenii coborau din autocare și se așezau direct la coadă. Sunt restricţii majore în trafic, trenurile care vin spre Iași sau pleacă de aici au fost suplimentate, până pe 17 octombrie, iar aproape toate hotelurile din oraș sunt ocupate. Mulţi dintre ei dorm în maşini sau nu dorm deloc.

Deşi au bătut drum lung, oamenii merg direct la mitropolie, unde aşteaptă şi şapte ore pentru a ajune la racla cu moaştele cuvioasei Parascheva.

TRAGEDIE ÎN MUZICĂ! ADIO, RONA HARTNER! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Reprezentanții Mitropoliei au montat anul acesta șase ecrane mari, de-a lungul traseului. Pe ecrane au rulat cuvinte de învățătură ale unor ierarhi, mărturii ale pelerinilor care s-au închinat, în ultimii ani, la moaștele Sfintei Parascheva, dar și imagini generale surprinse în jurul Ansamblului Mitropolitan.

Evenimentul religios nu a fost lipsit de incidente. De vineri dimineaţă, echipajele medicale au fost în permanenţă prezente alături de pelerini.

IRINA LOGHIN ÎN STARE DE ŞOC! FUEGO A PĂŢIT-O! FANII SUNT DEVASTAŢI (GALERIE FOTO)

Peste 50 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale vineri, la Iași, în prima zi de pelerinaj la Cuvioasa Parascheva. Trei persoane au ajuns la spital.

Este vorba despre un bărbat care se ştia diagnosticat cu mai multe boli și care s-a lovit la cap când a căzut, acesta fiind transportat de un echipaj de prim ajutor la Spitalul de Neurochirugie Iași. De la lăsarea întunericului şi alţi pelerini au avut nevoie de asistenţă medicală.

RUGĂCIUNI PENTRU HORIAN MOCULESCU! ANUNȚUL MORȚII A FOST ÎN MIEZ DE NOAPTE! DOAMNE, CE TRAGEDIE

În fiecare an, pe data de 14 octombrie, Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Parascheva. Este cinstită în Moldova, deoarece de peste 350 de ani moaștele ei se găsesc la Iași. Anul trecut, peste 150.000 de oameni au fost la Iași să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`