Kover Laszlo: România are dreptul de a expulza un cetățean UE, deși n-am încălcat legislația țării

Kover Laszlo: România are dreptul de a expulza un cetățean UE, deși n-am încălcat legislația țării
Președintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat, marți, că România are dreptul de a expulza un cetățean al Uniunii Europene dacă acesta încalcă legislația țării, însă a precizat că el nu a...

Președintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat, marți, că România are dreptul de a expulza un cetățean al Uniunii Europene dacă acesta încalcă legislația țării, însă a precizat că el nu a făcut acest lucru și nici nu intenționează să o facă pe viitor, potrivit Mediafax.

Consider că statul român are dreptul de a expulza un cetăţean membru al unei ţări UE dacă a încălcat legislaţia ţării, eu consider că n-am încălcat-o în trecut şi nu am de gând nici în viitor. Consider că această expresie vehiculată, de comportament iresponsabil, are o conotaţie politică, dar eu doresc să mă comport totuşi corespunzător. Dar trebuie să admitem că tot ce fac şi spun nu poate fi întotdeauna pe placul primului-ministru. Aşa sunt regulile politicii şi din diferenţele de mentalitate şi valorice, nu trebuie neapărat să fim de acord unii cu alţii„, a spus Kover Laszlo.

Declarațiile maghiarul vin în contextul în care premierul Victor Ponta a spus că președintele Parlamentului Ungariei ar putea fi declarat persona non grata în România, pe motiv că ar fi depășit limitele bunelor relații și din cauză că face campanie pentru partidul Fidesz la București.

Kover Laszlo a venit, marți, în România, deși Parlamentul de la București a trimis o scrisoare Budapestei, prin care cerea o amânare a acestei vizite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`