Rudy Giuliani refuză audierea în ancheta care îl vizează pe Donald Trump

Rudy Giuliani refuză audierea în ancheta care îl vizează pe Donald Trump
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Pool/ABACA

Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, refuză cooperarea în procedura de destituire a președintelui SUA. Giuliani fusese convocat în Senatul SUA pentru audieri privind „corupţia” din Ucraina, informează B1 TV.

Giuliani a anunțat că nu va depune mărturie şi nu va furniza documente Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, până când nu va fi schimbat din funcție preşedintele acesteia şi până nu se aprobă lansarea unei investigaţii în cadrul procedurii de demitere.

Și Senatul american, controlat de republicanii lui Trump, a decis să-l audieze pe Giuliani.

„Am auzit de nenumărate ori acuzaţii grave făcute de Rudy Giuliani despre corupţia din Ucraina şi despre alte nereguli referitoare la demiterea fostului procuror general Viktor Şokin. Dat fiind comportamentul Camerei Reprezentanţilor, a venit vremea ca Senatul să ancheteze corupţia şi alte nereguli referitoare la Ucraina”, a declarat senatorul republican Lindsey Graham, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA.

De la debutul scandalului, Giuliani și-a schimbat de mai multe ori poziția, afirmând inițial că nu era la curent cu situația, apoi admițând că fusese informat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`