Guvernul sirian a interzis accesul în țară a 17 diplomați vestici, printre care ambasadorii SUA și ai mai multor state europene

Guvernul sirian a interzis accesul în țară a 17 diplomați vestici, printre care ambasadorii SUA și ai mai multor state europene

Guvernul sirian a interzis accesul în țară a 17 diplomați ai statelor vestice, inclusiv ambasadorii SUA, Canadei, Turciei și mai multor state europene, ca răspuns la expulzările trimișilor sirieni de către țarile vestice, care au avut loc săptămâna trecută.

În luptele dintre forțele guvernamentale și rebeli, au avut loc cele mai dure confruntări de la începerea conflictului acum 15 luni, în provincia Latakia. Forțele guvernamentale au fost sprijinite de elicoptere înarmate, relatează Reuters.

Este a doua zi de lupte după ce rebelii au declarat că nu vor mai respecta un acord de încetare a focului arbitrat internațional, aceștia sustinând că guvernul a continuat represaliile în ciuda acordului.

Ultimele întâmplări au subliniat starea precară în care se află planul de pace negociat de trimisul Organizației Națiunilor Unite și al Ligii Arabe, Kofi Annan. Guvernele străine aderă încă la plan ca singura opțiune de a găsi o soluție politică și de a preveni un conflict pe scară mai largă și mai violent. Dar ținând cont de eșecul acordului de încetare a focului și de intransigența lui Assad, acesta are slabe șanse de reușită.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`