Cristian Tudor Popescu, mesaj înfiorător legat de violenţele din România

Cristian Tudor Popescu, mesaj înfiorător legat de violenţele din România

Cristian Tudor Popescu a atras atenţia asupra unui fenomen ce se împânzeşte în România: lipsa de frica a infractorilor faţă de poliţie.

Jurnalistul are şi un nume pentru acest fenomen: anomia.

Ce este ANOMIA?

Anomia înseamnă absența normelor sau valorilor sociale la nivelul individului ori al societății. Pe scurt, dezordinea dintr-o societate.

Dumneavoastră, stimați Republicani, mai puteți? Că pe mine mă ia capul. Cazul Caracal a rupt zăgazurile violenței prezente și trecute peste România. Zi de zi, uneori ceas de ceas, se prăvălesc peste noi de pe ecranul televizorului copii de la 2 ani în sus, violați și uciși, adolescenți sinucigași și/sau ucigași ai celor de lângă ei, pe care pretind că îi iubesc, cu cuțitul, cu toporul, cu mașina, accidente de circulație în serie cu zeci de morți, prin încălcarea celor mai simple reguli, pădurari împușcați unul după altul de braconieri, încăierări cu omor între bande de interlopi în Piața Constituției, în inima României, ucigași eliberați prin recurs compensatoriu vânează noi victime pe străzi.

Ar trebui să calculeze cineva speranța matematică pentru o persoană de a nu fi lovită, violată, ucisă cu violență atunci când pleacă dimineața. Sau chiar dacă rămâne în casă.

De ce se întâmplă toate astea?

Nu am decât un singur răspuns: anomia. România se transformă de la o zi la alta într-un ținut anomic, în care nu mai sunt respectate nomos, legile, regulile nescrise, cutumele, „asta nu se face”.

Nu pentru că ar fi vorba de o anomie afazică, o boală individuală, care face ca pacientul să nu mai poată numi obiecte și persoane înconjurătoare.

…………………………………….

Când ați văzut ultima dată un făcător de rău stresat la gândul că va avea de a face cu polițiști, procurori, judecători și, poate, gardieni de pușcărie?„, a scris CTP pentru republica.ro.

DOAMNE, DUMNEZEULE! S-A AFLAT BOALA DE CARE SUFERĂ TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! ŞANSELE SUNT MINIME (GALERIE FOTO)

VESTEA CARE A ŞOCAT ROMÂNIA! RUGĂCIUNI PENTRU GABRIEL COTABIȚĂ! APARIŢIE DE INFARCT! CÂNTĂREŢUL E DE NERECUNOSCUT (GALERIE FOTO)

DOLIU ÎN TELEVIZIUNE! UNDE VA FI ÎNGROPATĂ VEDETA! A MURIT ÎN TIMP CE SE AFLA ÎN DIRECT! TRAGEDIA A ÎNGROZIT ROMÂNIA

Urmăriți B1TV.ro și pe
`