Un tânăr a creat o aplicație care diagnostichează pacienții în funcție de simptome. Reacția ministrului Sănătății

Un tânăr a creat o aplicație care diagnostichează pacienții în funcție de simptome. Reacția ministrului Sănătății

Un tânăr absolvent de Medicinăa creat o aplicație care poate stabili un diagnostic în funcție de simptome. Lucian Constantin Nuțu a lucrat cinciani la „Doctor31” și spune că a făcut acest lucru pentru că foarte mulți pacienți se prezentau la medic cu diagnostice eronate pe care și le puneau singuri, căutând pe internet.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a aflat de această aplicație și ar dori să o testeze pentru a vedea dacă poate fi implementată.

„Am văzut în presă azi dimineață această știre, eu îl aștept pe domnul doctor să vină să ne prezinte această aplicație. Mie mi se pare un lucru extrem de interesant și dacă s-a lucrat 5 ani la ea trebuie să fie foarte acurată. Nu poate ține locul unui medic cu siguranță, dar ca să stabilească nivelul de urgență poate că este posibilsau dacă pacientul este urgență sau nu. Întâi trebuie să văd aplicația și după aceea să vedem modul în care s-ar putea aplica”, a declarat Pintea.

Inventatorul aplicației spune într-o declarație pentru business24.ro că acesta a fost și gândul său, când a început lucrul la această aplicație.

„Doctor31 s-a nascut ca urmare a unei necesitati. Mereu vedeam in spital sau in sectiunea comentariilor articolelor de pe internetpersoane care aveau cunostinte gresite despre boli sau credeau ca sufera de o anumite boala, pentru ca asa au citit ei pe internet. Dupa ce am luat decizia de a crea aceasta aplicatie, in douasaptamani am si inceput, impreuna cu primul programator, lucrul.

De atunci si pana la lansarea produsului a durat cinci ani si o luna. In acesti ani, am invatat mereu lucruri noi, au fost multe dati in care a trebuit sa refacem parti de cod sau parti medicale. Dar asta face parte din orice proiect de acest gen, cand incerci sa creezi ceva nou.

Am lucrat cu drag la acest proiect, asa ca toate orele de munca, zile, anii au fost o placere. Au fost necesare si multe eforturi suplimentare.De exemplu, am invatat programare, pentru a putea intelege mai bine posibilitatile de a combina medicina cu programarea”, a declarat Lucian Constantin Nuțu.

Aplicația este gratuită, serviciile pe care le oferă sunt gratuite și prin această aplicație nu se colectează date personale. În plus „Doctor31” are aceleași informații medicale pe care le au și medicii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`