Dosarele privind compania la care a lucrat fiul lui Joe Biden, redeschise în Ucraina: Donald Trump cere Chinei să-i ancheteze pe rivalul său democrat și pe fiul său

Dosarele privind compania la care a lucrat fiul lui Joe Biden, redeschise în Ucraina: Donald Trump cere Chinei să-i ancheteze pe rivalul său democrat și pe fiul său
Foto: hepta.ro

Dosarele referitoare la grupul de gaze naturale Burisma, unde a lucrat o perioadă fiul lui Joe Biden, vor fi reexaminate de Parchetul ucrainean. Anunțul a fost făcut vineri, în contextul în care președintele american Donald Trump este suspectat că a făcut presiuni în Ucraina pentru eliminarea rivalului său democrat, Joe Biden, informează AFP.

BOMBĂ MONDENĂ! MĂDĂLINA GHENEA, PE FELIE CU CELEBRUL MILIONAR! I-A PUS MÂNA PE… (GALERIE FOTO)

Potrivit procurorului Ruslan Riaboshapka, este vorba despre ”circa 15” dosare, dar care par să nu îl vizeze pe Hunter, fiul lui Joe Biden.

„Din câte vedem ar fi vorba mai degrabă de Zloshevsky și Kurtcenko decât de Burisma și Biden”, a declarat procurorul Ruslan Riaboshapka. Fiul lui Biden a intrat în consiliul de administrație al Burisma, în anul 2014.

Cu toate că liderul de la Casa Albă este bănuit că a cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden, Donald Trump continuă să facă demersuri în sensul anchetării celor doi.

CUTREMUR MONDEN! IULIA VÂNTUR, ÎN STARE GRAVĂ! SALMAN KHAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Astfel, președintele american a cerut și Chinei să-i investigheze pe Joe Biden și pe fiul său, potrivit Deutsche Welle.

„China ar trebui să înceapă o anchetă împotriva lui Biden și a fiului său”, a spus Trump, joi, la Casa Albă. Întrebat dacă i-a cerut în mod direct președintelui chinez Xi Jinping să-i investigheze pe cei doi, Trump a spus că este, ”cu siguranță, ceva la care am putea să ne gândim”.

RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL! CRISTI BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ LA PUȘCĂRIE!NU A MAI SUPORTAT DUREREA

Între timp, fostul procuror general ucrainean Viktor Şokin a dezvăluit că, la presiunile SUA, a fost nevoit să închidă o anchetă deschisă împotriva companiei de gaze Burisma, notează publicația ucraineană Korrespondent, care citează Fox News.

Potrivit sursei citate, la începutul lui 2019, fostul procuror general de la Kiev i-a transmis lui Rudy Giuliani, avocatul președintelui Trump, că ancheta a fost închisă „din cauza fricii faţă de Statele Unite”.

Conform unor înregistrări ale lui Giuliani, publicate de jurnaliștii de la Fox News, „Viktor Şokin a încercat să continue ancheta, dar, în iunie sau iulie 2015, ambasadorul SUA, Geoffrey Pyatti, i-a transmis că la investigaţia respectivă trebuie să se lucreze cu mănuși albe, ceea ce, potrivit lui Şokin, a însemnat că nu trebuie să se mai facă nimic”. Înregistrările au fost transmise Congresului american.

Liderul american este acuzat că, în timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, ar fi făcut presiuni pentru deschiderea unei anchete care săl vizeze pe fiul lui Joe Biden. După apariția acestor informații, democrații americani au deschis o investigație privind destituirea președintelui american.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`