Preşedintele Comisiei Europene a decis să locuiască în clădirea instituţiei

Preşedintele Comisiei Europene a decis să locuiască în clădirea instituţiei
Foto: Ursula von der Leyen (sursă: hepta.ro)

Ursula von der Leyen, președinta aleasă a Comisiei Europene, a cerut să-i fie amenajată o cameră lângă biroul său din sediul executivului comunitar de la Bruxelles, informează AFP.

Die Welt notează că decizia Ursulei von der Leyen va duce la economii majore deoarece nu va mai fi nevoie de echipe care să-i asigure securitatea.

Nu este prima dată când Ursula von der Leyen ia o astfel de decizie. Cât timp a fost membru în Guvernul Germaniei, ea a locuit la Ministerul Apărării.

CUTREMUR MONDEN! IULIA VÂNTUR, ÎN STARE GRAVĂ! SALMAN KHAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

„Putem confirma că doamna Von der Leyen a cerut să îi fie amenajat un spaţiu de locuit într-o cameră de circa 25 de metri pătraţi lângă biroul său pentru nopţile petrecute la Bruxelles”, au explicat colaboratorii săi.

„Ea a decis să îi fie amenajat acest spaţiu mic în clădirea securizată a Comisiei, mai degrabă decât să ia un apartament sau să se instaleze într-un hotel. În afară de securitate, această alegere are un avantaj practic, pentru că evită astfel incovenientele traficului din Bruxelles”, au subliniat sursele citate.

LACRIMI PENTRU HORIA MOCULESCU! ANUNȚUL MORȚII S-A ÎNTÂMPLAT ÎN MIEZ DE NOAPTE! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ… (FOTO)

Președintele Comisiei Europene are un salariu de 27.903,32 de euro brut pe lună, taxele reprezentând până la 45%, la care se adaugă o indemnizaţie de cazare de 4.185,50 de euro şi una pentru cheltuieli de 1.418,07 euro.

Dacă are și un copil în grijă, preşedintele Comisiei primeşte un supliment de 410,11 euro şi o alocaţie şcolară de 100,18 euro. Ursula von der Leyen are șapte copii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`