Furtună în lumea științifică: Anunțul despre CANCER tocmai a fost făcut! INCREDIBIL ce s-a aflat acum despre temuta maladie

Furtună în lumea științifică: Anunțul despre CANCER tocmai a fost făcut! INCREDIBIL ce s-a aflat acum despre temuta maladie

Se schimbă tot ceea ce știam până acum despre cancer. Chiar dacă numeroase țări recomandă limitarea consumului de carne roșie și procesată, pentru a preveni cancerul și bolile de inimă, o reexaminare a zeci de studii anterioare, efectuată de cercetători independenți, arată că riscul potențial este slab și dovezile nesigure,anunțăAgerpres.

RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL! CRISTI BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ LA PUȘCĂRIE!NU A MAI SUPORTAT DUREREA

O echipă de cercetători din șapte țări „sfătuiește adulții să continue consumul actual de carne roșie”, respectiv în medie trei – patru porții pe săptămână în America de Nord și în Europa. Același consemn pentru carnea procesată, potrivit recomandărilor publicate luni în revista Annals of Internal Medicine, publicată de American College of Physicians.

CARMEN HARRA A AVUT DREPTATE! ADIO, MAESTRE! A MURIT ÎNAINTE DE A ÎMPLINI VÂRSTA DE 60 DE ANI! ROMÂNIA, ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Multiplele studii reanalizate de acest grup arată că reducerea consumului de carne roșie la trei porții de carne roșie pe săptămână reduce mortalitatea provocată de cancer cu șapte morți la o mie de persoane, o reducere considerată modestă de oamenii de știință în discuție. Cu alte cuvinte: gradul de certitudine al acestei statistici este „redus”.

ȘOC ȘI GROAZĂ! CRISTIAN POMOHACI E GRAV BOLNAV! IMAGINI BOMBĂ! A RECUNOSCUT CĂ A…

Pentru carnea procesată și bolile cardiovasculare și diabet, calitatea dovezilor este considerată „foarte slabă” de echipă, care a recurs la o metodologie denumită GRADE.

„Sunt reduceri foarte slabe ale riscului de cancer, boli de inimă și diabet și, între altele, dovezile sunt nesigure”, a rezumat Bradley Johnston, profesor asociat de epidemiologie la universitatea Dalhousie din Canada și directorului grupului NutriRECS, care a redactat recomandările.

„Putem spune că există o reducere a riscului sau că nu există”, a adăugat el.

Prin noua analiză, cercetătorii afirmă că doresc să consolideze domeniul recomandărilor nutriționale, pe care le consideră aparținând unei „școli vechi” prea axată pe beneficiile societății și nu ale individului, pentru a merge spre o medicină mai personalizată.

Reducerea consumului de carne roșie și procesată este unul dintre stâlpii recomandărilor în materie de nutriție în numeroase țări.

Centrul internațional de cercetare asupra cancerului, agenție a Organizației Mondiale a Sănătății, clasează carnea roșie drept „probabil cancerigenă” și pe cea procesată „cancerigenă”.

În lumina noilor studii se pare că nu mai este deloc așa.Recomandările publicate luni au fost aprobate de 11 dintre cei 14 cercetători care au format panelul.

„Oamenii ar trebui să le utilizeze pentru a face alegeri mai bine informate, în loc ca organizații să le spună autoritar ce trebuie să facă”, arată Bradley Johnston.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`