Orban: PSD trebuie oprit să mai facă rău României. PNL e pregătit să-și asume răspunderea guvernării

Orban: PSD trebuie oprit să mai facă rău României. PNL e pregătit să-și asume răspunderea guvernării
Foto: Facebook/ Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, dacă trece moțiunea de cenzură, viitorul premier va fi desemnat în urma consultărilor de la Cotroceni. Orban a precizat că, deocamdată, principalul obiectiv al liberalilor este să treacă moțiunea de cenzură. Și asta pentru că „PSD trebuie oprit să mai facă rău României” și deoarece există riscul major ca guvernul actual „în fiecare săptămână să mai facă o prostie”.

„Persoana care va conduce un guvern după moțiunea de cenzură va fi desemnată de președinte după consultările de la Cotroceni. Cel mai important obiectiv pe care îl avem ca partid e să asigurăm succesul moțiunii. PSD trebuie oprit să mai facă rău României. Nu mai avem guvern, e o încropeală, sunt ca o barcă care plutește în derivă. Riscul major este ca în fiecare săptămână să mai facă o prostie”, a declarat Ludovic Orban, pentru Digi24.

CUTREMUR MONDEN! IULIA VÂNTUR, ÎN STARE GRAVĂ! SALMAN KHAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Liderul PNL a mai susținut că, în opinia liberalilor, soluția cea mai bună este reprezentată de alegerile parlamentare anticipate, deoarece românii au șansa astfel să aibă un Parlament care să reflecte opțiunile lor politice de acum. Dacă anticipatele nu vor fi posibile, PNL e pregătit să-și asume răspunderea guvernării.

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! MARIA GHEORGHIU A ANUNȚA URGIA! VA LOVI CURÂND ROMÂNIA!

„Preferința noastră, decizia noastră privitor la ce se poate întâmpla după reușita moțiunii de cenzură e să dăm din nou puterea cetățenilor, ca să aleagă un Parlament legitim, care să fie o oglindă fidelă a opțiunilor actuale ale cetățenilor. Dacă se poate genera un pact pentru a da din nou puterea cetățenilor prin alegeri anticipate, noi susținem acest pact. Dacă nu se va contura această voință, evident că este vorba despre formarea unui guvern, care să își asume răspunderea să guverneze până la alegeri. Am spus că PNL e pregătit să-și asume răspunderea guvernării, în măsura în care în Parlament există o majoritate care să învestească un guvern PNL. Important e să treacă moțiunea. Ce se va întâmpla după aceea se va prefigura în consultările care vor avea loc la Cotroceni”, a explicat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`