Dacia Lodgy depășește Volkswagen Touran în prima lună de vânzări în Franța

Dacia Lodgy depășește Volkswagen Touran în prima lună de vânzări în Franța
Foto: Dacia

Luna trecută, pe piața franceză, au fost înmatriculate deja aproape 1.800 de automobile Dacia Lodgy, ceea ce a așezat monovolumul românesc direct pe locul 93 în topul celor mai bine vândute maşini în primele cinci luni ale anului, conform statisticii Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), citate de Ziarul Financiar.

Odată cu lansarea noului model, înmatriculările Dacia au înregistrat creşteri notabile atât în Spania, cât şi în Franţa. Doar în luna mai, înmatriculările în Franța, principala piață a Dacia, au înregistrat un avans de 5,3%, reprezentând un volum de puţin peste 6.800 de maşini.

Tot în luna mai, dar în Spania, Dacia a crescut cu 27%, la aproape 1.700 de autoturisme înmatriculate. Dintre acestea, 235 de unităţi au reprezentat monovolumul Lodgy. Iar în primele cinci luni ale anului creşterea a fost de 5.800 de unităţi, adică de 19%.

Pe piața din Franța cel mai bine vândut monovolum este Peugeot 3008. Din acest model au fost livrate luna trecută puţin peste 3.600 de unităţi. Poziția a doua în acest top se află Peugeot 5008, cu 2.100 de maşini înmatriculate luna trecută.

Unul dintre principalii concurenți ai Daciei Lodgy, Volkswagen Touran, s-a clasat pe locul 30 în topul celor mai bine vândute mașini din primele cinci luni ale anului din Franța. Luna trecută au fost înmatriculate 1.257 de unităţi ale acestui model, cu peste 500 mai puţine decât în cazul lui Lodgy.  De asemenea, Lodgy a depășit de două ori în­ma­triculările înregistrate de Renault Kangoo –  cu 1.043 de unităţi.

În acest an se estimează că vor fi vândute 60-70.000 de unităţi Dacia Lodgy, având în vedere că primele livrări ale mașinii de familie au demarat în aprilie. De asemenea, anul viitor se estimează că se vor vinde 180.000 de modele Lodgy.

Luna trecută, în Franța, modelul Dacia cu cele mai multe înmatricuări a fost SUV-ul Duster produs la Mioveni, cu 2.840 de unităţi. El a rămas astfel pe locul 12 în topul celor mai bine vândute maşini pe piaţa franceză în 2012.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`