Șeful diplomației americane, citat în Congres pentru audieri în dosarul Trump-Zelenski. Democrații urmăresc destituirea președintelui SUA

Șeful diplomației americane, citat în Congres pentru audieri în dosarul Trump-Zelenski. Democrații urmăresc destituirea președintelui SUA
Foto: Mike Pompeo (sursă foto: hepta.ro)

Democrații din Camera Reprezentanților, care pun la punct o anchetă pentru destituirea lui Donald Trump, președintele SUA, au făcut noi pași în demersul lor vineri, când l-au citat pe Mike Pompeo, șeful diplomației americane, pentru audieri.

După dezvăluirile unui avertizor de integritate, care ar arăta că președintele republican al SUA i-ar fi cerut o favoare omologului său din Ucraina astfel încât să fie reales pentru un nou mandat în 2020, legiuitorii democrați investighează dacă acțiunile lui Trump au pus sau nu în pericol securitatea națională.

Comisiile pentru afaceri externe și informații din Congresul SUA au mai programat audieri pentru alți cinci oficiali din cadrul Departamentului de Stat, urmând ca acestea să aibă loc în următoarele două săptămâni. Printre oficialii vizați se numără și Kurt Volker, trimisul special al lui Donald Trump în Ucraina.

Kurt Volker ar fi demisionat din funcție vineri, anunță surse din cadrul diplomației americane, dar motivele sale sunt încă necunoscute publicității, iar Departamentul de Stat a refuzat să facă vreun comentariu pe acest subiect.

Comisiile parlamentare americane au anunțat citația după ce Administrația Trump a ratat termenul limită de joi, când trebuia să furnizeze documente și informații referitoare la dialogurile cu oficialii ucrainieni, precum și despre apelul telefonic dintre președintele SUA și omologul său din Ucraina, Volodâmâr Zelenski.

Acest apel se află în mijlocul demersului de destituire a președintelui, care a fost anunțat de Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, la începutul acestei săptămâni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`