Donald Trump a autorizat publicarea discuţiei clasificate cu preşedintele Ucrainei pentru a-şi dovedi nevinovăţia în cazul scandalului din jurul fiului lui Joe Biden

Donald Trump a autorizat publicarea discuţiei clasificate cu preşedintele Ucrainei pentru a-şi dovedi nevinovăţia în cazul scandalului din jurul fiului lui Joe Biden
Sursă foto: hepta.ro & Facebook

Donald Trump a anunțat marți, pe Twitter, autorizarea publicării conversației avute cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky cu privire la fiul lui Joe Biden.

„În momentul de faţă sunt la Națiunile Unite unde reprezint țara noastră, dar am autorizat publicarea pentru mâine (miercuri – n.r.) a transcrierii complete declasificate şi neredactate a conversației telefonice cu președintele Zelensky al Ucrainei”, a scris Donald Trump pe Twitter.

„Vezi vedea că a fost un telefon foarte prietenos şi complet adecvat. Fără niciun fel de presiune şi spre deosebire de Joe Biden şi fiul său, fără quid pro quo (fără favoruri la schimbul altor favoruri – n.r.). Asta nu este nimic altceva decât o continuare a celei mai mari şi mai distructive vânători de vrăjitoare a tuturor timpurilor”, a adăugat preşedintele american.

De altfel, anunţul lui Donald Trump a venit după apariţia unor informaţii cu privire la faptul că Partidul Democrat ar intenţiona să demareze procedura de punere sub acuzare (impeachment) a lui Donald Trump, lucru care nu implica destituirea din funcţia de preşedinte a acestuia. Joe Biden însuşi fiind din rândurile Partidului Democrat.

Foto: Fostul vicepreşedinte american, Joe Biden (sursă foto: hepta.ro)

De unde a pornit întregul scandal

Președintele american este acuzat că a făcut presiuni asupra preşedintelui ucrainean să demareze o anchetă asupra lui Joe Biden, un foarte probabil adversar al său la prezidențialele din 2020.

În timpul conversației, Donald Trump i-ar fi făcut o „promisiune” lui Volodymyr Zelensky, încurajându-l să deschidă o investigație asupra lui Hunter Biden.

Discuția telefonică a fost, însă, interceptată de serviciile de informaţii americane și urmată de un denunț intern.

Foto: Volodymyr Zelensky, preşedintele Ucrainei (sursă foto: Facebook / Volodymyr Zelensky)

Mai exact ce informaţii ar fi putut căuta Donald Trump în Ucraina, cu privire la fiul lui Joe Biden

În trecut, Hunter Biden a fost criticat pentru faptul că a fost membru al comitetului de administraţie al companiei energetice ucraineane, Burisma Holdings, o companie cu legături directe cu Federaţia Rusă. Asta în timp ce Administraţia Obama (din care chiar tatăl lui Hunter Biden făcea parte) impunea sancţiuni economice Federaţiei Ruse pentru anexarea Pen. Crimeea şi pentru crearea de instabilitate în estul Ucrainei.

Ulerior, chiar fostul vicepreşedinte american Joe Biden a recunoscut public că l-a constrâns pe preşedintele al Ucrainei de la acea dată pentru a-l concedia pe procurorul ucrainean care investiga corupţia din compania Burisma Holdings.

De precizat că fiul lui Joe Biden a colaborat inclusiv cu omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu, între timp condamnat şi trimis la închisoare în 2017, pe o perioadă de şapte ani, în dosarul „Băneasa”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie