Oficial președinție: Informațiile potrivit cărora două românce ar fi murit în timpul atacurilor de la Houla sunt false

Oficial președinție: Informațiile potrivit cărora două românce ar fi murit în timpul atacurilor de la Houla sunt false

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Bogdan Oprea, a anunţat sâmbătă că informaţiile potrivit cărora două românce ar fi murit în timpul atacurilor de la Houla sunt false, cele două femei fiind în viaţă, informează Mediafax.

Sunt în măsură să afirm că informaţia lansată de comunitatea siriană din Timişoara potrivit căreia două românce ar fi murit în timpul atacurilor care au avut loc în Houla pe 25 mai a.c. este falsă, iar cele două femei se află în viaţă„, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui, într-un comunicat pe site-ul administrației prezidențiale.

Totodată, administraţia prezidențială a lasat un apel la adresa organizațiilor siriene din România, îndemnându-le să nu „lanseze informaţii false cu scopul de a-şi exprima convingeri politice”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că Ambasada României din Republica Arabă Siriană „este în măsură să acorde asistenţă celor aproximativ 14.000 de cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Siriei”.

Preşedintele comunităţii siriene din Timişoara anunțase vineri că două tinere din municipiu, care plecaseră de mai mult timp în Siria, au fost ucise în timpul atacurilor de la Houla.

Cele două tinere, în vârstă de 18 şi respectiv 23 de ani, erau surori și se mutaseră de mai multă vreme la Houla, la tatăl lor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`