Foști și actuali directori ai Volkswagen, puși sub acuzare în Dieselgate: Ei ar fi manipulat bursa

Foști și actuali directori ai Volkswagen, puși sub acuzare în Dieselgate: Ei ar fi manipulat bursa
Foto: Pixabay

Procurorii germani au anunțat, marți, că au pus sub acuzare foști și actuali șefi ai grupului auto Volkswagen AG, în scandalul emisiilor cunoscut sub denumirea generică de „Dieselgate”, care a izbucnit în septembrie 2015, potrivit DPA și Reuters preluate de g4media.ro.

Așadar, Herbert Diess, actualul director general al Volkswagen, fostul director general Martin Winterkorn și președintele Hans Dieter sunt acuzați de manipularea bursei. Practic, procurorii din Braunschweig consideră că, în mod intenționat, ei nu i-au informat la timp pe investitori de impactul financiar al scandalului „Dieselgate”, motiv pentru care prețul acțiunilor companiei a fost influențat în mod necorespunzător.

DETALII PICANTE din dormitor: Cum făcea AMOR Mihaela Rădulescu cu Dani Oțil! Întreaga Românie și-a dorit să vadă imaginile, acum are ocazia! (GALERIE FOTO FĂRĂ PERDEA)

Reclamanții au explicat că, dacă ar fi știut din timp de manipularea emisiilor, investitorii ar fi avut ocazia fie să-și vândă din timp acțiunile, fie să nu facă achiziții.

De partea cealaltă, avocatul lui Diess susţine că directorul general nu ar fi putut anticipa turbulenţele de pe pieţele financiare şi şi-a efectuat în continuare atribuţiile.

ÎNMORMÂNTAREA celei mai iubite cântărețe de MUZICĂ POPULARĂ din România: MILIOANE de români în lacrimi (IMAGINILE DURERII – GALERIE FOTO)

În orice caz, după ce oficialii grupului auto german au recunoscut că rezultatele testelor antipoluare au fost falsificate, acţiunile grupului german au scăzut la Bursa de la Frankfurt cu până la 37%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`