Pregătiri pentru campania de vaccinare antigripală. Câte doze a cumpărat Ministerul Sănătății: Este primul an în care copiii pot scăpa de injecție

Pregătiri pentru campania de vaccinare antigripală. Câte doze a cumpărat Ministerul Sănătății: Este primul an în care copiii pot scăpa de injecție

Se apropie sezonul gripal, atrag atenția medicii. Aceștia îi sfătuiec pe oameni, în special pe cei din categoriile cu risc, să se vaccineze.

După bilanțul tragic de anul trecut, când aproape 200 de oameni au murit din cauza gripei, Ministerul Sănătății a achiziționat 1.500.000 de doze, cu 200.000 mai multe ca anul trecut.

ÎNCĂ O TRAGEDIE ÎN MUZICA ROMÂNEASCĂ! LACRIMI PENTRU GABRIEL COTABIȚĂ! S-A ÎNTÂMPLAT LA PATRU ANI DE CÂND A FOST BĂGAT ÎN COMĂ (GALERIE FOTO)

Dr. Gindrovel Dumitra, vicepresedinte al Societatii Nationale de Medicina de Familie si coordonator al Grupului de Vaccinologie, a declarat pentru ziare.com că startul campaniei de vaccinare e 15 octombrie.

ÎNMORMÂNTAREA celei mai iubite cântărețe de MUZICĂ POPULARĂ din România: MILIOANE de români în lacrimi (IMAGINILE DURERII – GALERIE FOTO)

„Oamenii sa mearga la medicul de familie incepand cu 15 octombrie, sa intrebe de vaccinul gripal, si aici ma refer la persoanele care se afla in grupele de risc: copiii intre 6 luni si 5 ani, persoanele gravide, varstnicii peste 65 de ani, persoane cu boli cronice si personal medical. Orice persoana se afla in aceasta grupa este de preferat sa se adreseze medicului pentru a putea sa beneficieze de acest vaccin.

LACRIMI PENTRU HORIA MOCULESCU! ANUNȚUL MORȚII S-A ÎNTÂMPLAT ÎN MIEZ DE NOAPTE! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ… (FOTO)

Decesele care s-au inregistrat in ultimii ani s-au inregistrat la persoane din grupele de risc, nevaccinate”, a punctat medicul.

O noutate ar fi vaccinul care se inhalează, pentru copii de peste 2 ani.

„Este vorba despre acel vaccin care se administreaza intranazal, un vaccin virus viu atenuat, si este disponibil pentru copiii cu varste intre 2 ani si 18 ani. Caracteristica acestei populatii este ca ei reprezinta principala cale de transmitere, veriga dintr-un intreg lant care se duce si se termina la o persoana pe care o pierdem”, a explicat medicul, potrivit sursei citate.

Potrivit medicului, vor fi disponibile 50.000 de doze.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră