Președintele USR Alba Iulia, acționat în instanță de un deputat PNL. Florin Roman cere daune de 50.000 de lei: „Induce ideea că sunt penal și că îmi folosesc funcția publică pentru ceva necurat”

Președintele USR Alba Iulia, acționat în instanță de un deputat PNL. Florin Roman cere daune de 50.000 de lei: „Induce ideea că sunt penal și că îmi folosesc funcția publică pentru ceva necurat”
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Deputatul PNL Florin Roman l-a dat în judecată pe Beniamin Teodosiu, președintele USR Alba, după ce acesta din urmă i-a acuzat „apropiații că beneficiază în mod dubios de contracte pe bani publici”, potrivit g4media.ro. Demnitarul liberal cere acum daune de 50.000 de lei.

Totul a început, în urmă cu o lună, când Florin Roman l-a criticat pe Dan Barna, afirmând că președintele USR a încasat peste 600.000 de euro din contracte cu Guvernul PSD.

„Omul nou cu năravuri vechi… A încasat peste 600.000 de euro din contracte cu guvernul PSD. 634.018 euro a câștigat domnul Dan Barna din contractele cu guvernul PSD, jumătate din suma provenind din contractul cu Ministerul Afacerilor Interne!”, scria Florin Roman, pe Facebook.

De partea cealaltă, președintele USR Alba Iulia a răspuns că există o investigație a unei jurnaliste care ar arăta cum „apropiații lui Florin Roman beneficiază în mod dubios de contracte pe bani publici”. Replica Uniunii este însoțită și de o imagine cu sloganul „Fără penali”.

Cum în acel comunicat USR notează că seria de contracte publice prezentată ar avea legătură cu un apropiat de-al lui Florin Roman, deputatul PNL a acuzat în instanță filiala din Alba Iulia, cerând daune de 50.000 de lei.

„Va trebui să probeze în instanță în ce fel sunt apropiat de un om cu care nu am nici o legătură, nici de prietenie, nici de familie, nici de preocupări. Și ce legătură am eu contractele lui? El îmi pune mie poza cu sigla USR cu menținea «fără penali», adică induce ideea că sunt penal și că îmi folosesc funcția publică pentru ceva necurat. Este inadmisibil”, declara Florin Roman, pentru g4media.ro.
Mai mult decât atât, ulterior, USR i-a publicat lui Roman o fișă fiscală cu veniturile pe care le-a avut în urmă cu câțiva ani și l-a numit „fost sinecurist al statului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`