Avocatul lui Donald Trump recunoaște că a fost în Ucraina în căutarea de materiale compromițătoare despre Joe Biden. Președintele SUA, amenințat din nou cu destituirea

Avocatul lui Donald Trump recunoaște că a fost în Ucraina în căutarea de materiale compromițătoare despre Joe Biden. Președintele SUA, amenințat din nou cu destituirea
foto: hepta.ro.

Rudy Giuliani, avocatul președintelui Donald Trump, a recunoscut că a fost în Ucraina pentru a obține ‘materiale compromiţătoare despre Joe Biden’, în contextul în care serviciile secrete americane au interceptat o convorbire între președintele SUA și omologul său din Ucraina, în care acesta l-ar presa pe Zelenski să declanșeze o anchetă împotriva lui Hunter Biden, fiul posibilului său contracandidat de la alegerile americane din 2020.

‘Am obţinut un caz cât se poate de clar de complicitate ucraineană’, a afirmat fostul primar al New Yorkului, care a reclamat că presa de la Washington conspiră în favoarea lui Joe Biden, care este favorit în cursa internă a democraților americani pentru desemnarea candidatului de la alegerile prezidențiale de anul viitor.

‘În minutul în care spun Biden corpul de presă de la Washington o ia razna. Îl acoperă de ani buni’, a afirmat Giuliani într-o intervenţie la ‘Fox News Sunday’.

‘Familia lui a câştigat bani datorită funcţiei sale publice timp de ani de zile’, a spus el, fără să prezinte vreo dovadă. ‘Doamnelor şi domnilor, iată ce acoperă presă’, a adăugat Giuliani.

Democrații americani ar putea demara o procedură de impeachment împotriva președintelui Donald Trump dacă se dovedește că acesta a făcut presiuni asupra omologului său din Ucraina, Vladimir Zelenski, astfel încât acesta să deschidă o investigație asupra lui Hunter Biden, fiul contracandidatului său la prezidențialele din 2020, potrivit hispantv.com.

Președintele SUA este acuzat că, în iulie 2019, a purtat o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, care a fost interceptată de serviciile secrete americane și următă de un denunț intern. În timpul conversației, Donald Trump i-ar fi făcut o „promisiune” lui Vladimir Zelenski, încurajându-l să deschidă o investigație asupra lui Hunter Biden. Fiul lui Joe Biden, vicepreședinte în administrația Obama și contracandidat al lui Trump în 2020, a lucrat pentru o companie din Ucraina în sectorul gazelor, încă din 2014.

Joe Biden, posibil contracandidat al lui Trump la scrutinul prezidenţial anul viitor, i-a cerut vineri acestuia să publice transcriptul acelei convorbiri şi a asigurat că nu a vorbit niciodată cu fiul său despre activităţile sale profesionale în străinătate, afirmaţie catalogată apoi de Trump drept „o minciună”, scriu AFP şi Reuters preluate de Agerpres.

„Nu se poate face aşa ceva unui preşedinte şi altor ţări, dar, toate acestea fiind spuse, am avut o conversaţie foarte bună, o conversaţie foarte sinceră, foarte onestă. Sper că vor putea să o arate”, a spus Trump, care a dat totuşi semnale contradictorii pe acest subiect în ultimele zile.

În acest context, preşedintele american Donald Trump şi-a manifestat duminică speranţa că va fi posibilă publicarea conversaţiei avute cu omologul său ucrainean Vladimir Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie