Biserica și comunitatea LGBTQ+. Ce crede Theodor Paleologu (PMP) despre căsătorii și adopții gay, dar și despre finanțarea publică a cultelor (VIDEO)

Biserica și comunitatea LGBTQ+. Ce crede Theodor Paleologu (PMP) despre căsătorii și adopții gay, dar și despre finanțarea publică a cultelor (VIDEO)

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale din noiembrie, a declarat miercuri seară, în direct pe B1TV, că este împotriva căsătoriilor și adopțiilor gay, dar a recunoscut că și cuplurile de același sex au nevoie trebuie să aibă o serie de drepturi, cum ar fi acela de a fi informat despre starea partenerului atunci când acesta este internat la Terapie Intensivă.

„Președintele României trebuie să fie președintele tuturor românilor și să nu discrimineze. Cred că însă că întrebarea dumneavoastră se referă la un lucru mult mai precis, și anume tema căsătoriilor. Pe această temă, am explicat în mod foarte moderat și sincer de ce sunt împotrivă – împotriva căsătoriilor. Să ne înțelegem, sunt pentru alte aranjamente, care să asigure drepturile cuplurilor homosexuale, dar cu căsătoria nu sunt de acord. Nu sunt fanatic pe această temă”, a afirmat Theodor Paleologu, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Întrebat dacă ar fi de acord cu adopțiile de copii în cadrul cuplurilor homosexuale, Theodor Paleologu a răspuns: „Nu, nici atât”.

„Vreau să spun, în același timp, că mă delimitez de orice fel de homofobie și consider că cuplurile homosexuale trebuie să aibe minime drepturi. Dacă unul este la spital și este în Terapie Intensivă, partenerul trebuie să aibă acces la informații medicale. Mi se pare normal lucrul acesta”, a adăugat Theodor Paleologu.

Nu în ultimul rând, candidatul PMP la alegerile prezidențiale a vorbit și despre rolul bisericii în arhitectura statului. El a subliniat că deși finanțarea publică a cultelor este legitimă și face parte din angajamentele asumate de statul român în perioada lui Alexandru Ioan Cuza, aceasta trebuie să se desfășoare într-un cadru permanent.

„Consider că finanțarea publică a cultelor este legitimă, într-un cadru însă transparent. (…) Pentru că bisericile au fost ele însele expropriate, să nu uităm acest lucru. S-a luat enorm, iar statul totuși și-a asumat o responsabilitate, pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza. Un stat care se respectă, își respectă angajamentele.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:21 - Cum am ajuns în Schengen cu drepturi depline. Ciolacu susține că o întâlnire cu Blinken a fost decisivă: „Românii nu mai pot fi considerați cetățeni europeni de mâna a doua” (VIDEO)
22:55 - Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu Silvius și Honorius Prigoană: Nu sunt lăsată să-mi țin copiii în brațe. Frații vitregi ne-au jefuit de acest drept. Toată povestea asta ascunde un scop material al lor
22:23 - Circa 1.000 de persoane, posibil să fi fost ucise de ciclonul Chido în teritoriul francez Mayotte. Cea mai puternică furtună din ultimii 90 de ani a pus la pământ cartiere întregi (VIDEO)
21:49 - Damian Drăghici, soluții pentru cei care se simt singuri: „Am un lucru care mi se întâmplă…”
21:26 - Furt la o mănăstire din județul Cluj. Hoții au fugit cu mai multe obiecte prețioase
20:59 - „Voi cum rezistați cu un salariu de 3.500 de lei? Sunt eu singura fraieră?”. Revolta unei tinere în online și valul de comentarii stârnite. Ce sfaturi a primit
20:33 - Un bătrân de 77 de ani din Dolj a fost ucis de propriul fiu. Cum a aflat Poliția
20:12 - Un motan călător a fost găsit după 11 ani, la 1.300 de kilometri distanță: „Ce altceva mai poți face decât să te bucuri?” (VIDEO)
19:39 - Peste 20 de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. Acţiune extrem de dificilă a salvamontiștilor (FOTO)
19:20 - Când va naște Cristina Cioran și în ce relație e cu tatăl copilului: „Comunicăm doar prin terți. Avem niște oameni prin care luăm legătura”