Una dintre deputatele reținute în „furtul miliardului” a suferit un accident vascular cerebral, în timpul audierilor. Apostolova a fost profesoara oligarhului fugar Șor și a fost acționar la Unibank, una din băncile lichidate după fraudă

Una dintre deputatele reținute în „furtul miliardului” a suferit un accident vascular cerebral, în timpul audierilor. Apostolova a fost profesoara oligarhului fugar Șor și a fost acționar la Unibank, una din băncile lichidate după fraudă

Reghina Apostolova, una dintre cele două deputate din Partidul Șor care au fost reținute luni în dosarul privind „furtul miliardului” din Republica Moldova, a suferit un accident vascular cerebral și a fost internată la Spitalul de Urgență din Chișinău, în secția Epileptologie, potrivit Radio Chișinău.

În timpul audierilor de la sediul Procuraturii Anticorupție, Reghina Apostolova a acuzat o stare de rău, astfel că a fost dusă la spital. Potrivit medicului Vasile Sovgur, starea acesteia este de gravitate medie.
Cealaltă deputată apropiată de oligarhul fugar Ilan Șor, Marina Tauber, și-a petrecut noaptea în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Vestea vine în contextul în care, luni, deputatele Partidului Șor Reghina Apostolova și Marina Tauber au rămas fără imunitate parlamentară, iar procurorii au decis reținerea lor pentru 72 de ore. Cele două sunt cercetate pentru o presupusă implicare în celebrul dosarul privind „furtul miliardului”.

Ele rămân singurele persoane reținute în „furtul miliardului” în operațiunile declanșate de procurorii anticorupție în ultimele zile. Magistrații au desfășurat o serie de percheziții și la casa lui Vladimir Novosadiuk, directorul agenției de știri „Sputnik-Moldova”, dar el nu a fost lipsit de libertate, potrivit tv8.md.

Oligarhul fugar Ilan Șor a absolvit școala condusă de Reghina Apostolova

Deputata Partidului Șor Reghina Apostolova este profesoară de geografie, originară din regiunea Irkutsk, Rusia. Chiar Ilan Șor, oligarhul moldovean care a fugit din țară după schimbarea de regim de la Chișinău, a absolvit școala condusă de Regina Apostolova, potrivit moldova.europalibera.org.

Până să ajungă deputată a Partidului Șor, ea a fost consilieră în Consiliul municipal Chişinău două mandate consecutive din partea Partidului Comuniştilor. Până a ajunge în tabăra fostului şef al Băncii de Economii, Ilan Shor, a trecut pe la Partidul Socialiştilor, unde a fost un timp scurt asistent de deputat, scrie aceeași publicație.

Deși declarațiile sale de avere arată că ea ar trăi dintr-un salariu de bugetar, în anul 2013 Reghina Apostolova devenea acționar la Unibank, una dintre băncile lichidate după „furtul miliardului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`